Ο Λόρδος που δολοφόνησε την νταντά των παιδιών του και εξαφανίστηκε. Ζει ακόμα ο Λόρδος Λούκαν;

Κοινοποίηση:
lordlucan10

Το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου 1974, ο Τζον Μπίνγκαμ (John Bingham), 7ος κόμης του Λούκαν (Lucan), τρύπωσε στο Λονδρέζικο σπίτι που ζούσε η εν διαστάσει σύζυγός του, Βερόνικα Ντάνκαν (Veronica Duncan) και τα παιδιά τους. Σίγουρα, η πρόθεσή του ήταν να δολοφονήσει τη Βερόνικα. Ο Μπίνγκαμ ένιωθε ότι είχε ένα καλό λόγο για να σκοτώσει τη γυναίκα του.

Λόγω των τεράστιων χρεών του στο τζόγο, η Βερόνικα τον προηγούμενο χρόνο τον είχε πετάξει έξω από το σπίτι τους. Αυτός ηθελε την επιμέλεια των τριών παιδιών τους και ήταν σίγουρος ότι η σύζυγός του θα τον πολεμούσε στην προσπάθειά του να την αναλάβει.

 

 

 

 

Σκυμμένος στο σκοτάδι, είδε κάποια που πίστευε ότι ήταν η Βερόνικα (φωτό από το γάμο τους), να κατεβαίνει τη σκάλα και να κατευθύνεται προς τη σκοτεινή κουζίνα. Πήρε γρήγορα τον μεταλλικό σωλήνα που κουβαλούσε μαζί του και την χτύπησε επανειλημμένα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της, σκοτώνοντάς την σχεδόν ακαριαία. Ο Τζον Μπίνγκαμ πιθανώς πίστευε ότι είχε πετύχει στο σχέδιό του.

Αλλά έκανε λάθος. Δεν ήταν η γυναίκα του αυτή που σκότωσε, αλλά η νταντά των παιδιών του, η Σάντρα Ρίβετ (Sandra Rivett).

Αφού είδε τη Σάντρα Ρίβετ νεκρή μπροστά στα πόδια του, ο Ρίτσαρντ Μπίνγκαμ πανικοβλήθηκε. Όχι μόνο σκότωσε τη λάθος γυναίκα, αλλά σύντομα άκουσε το επιδιωκόμενο θύμα του να κατεβαίνει τις σκάλες.
Κρυμμένος για μια ακόμη φορά, επιτέθηκε στη σύζυγό του με τον ίδιο μολυβδένιο σωλήνα και την χτύπησε στο κεφάλι, αν και σταμάτησε πριν την σκοτώσει. Παραδόξως, ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του και έδειξε στη γυναίκα του το πτώμα της νταντάς.

Η Βερόνικα Ντάνκαν έφυγε γρήγορα από το σπίτι και έτρεξε σε μια τοπική pub και αιμορραγώντας στο κεφάλι, ζήτησε να καλέσουν την αστυνομία.

 

 

 

 

 

 

 

Τι συνέβη μετά

Όταν έφτασε η αστυνομία, ο Τζον Μπίνγκαμ είχε φύγει. Η σορός της Σάντρα Ρίβετ (φωτό) βρέθηκε στην κουζίνα σε ένα μεγάλο σάκο, σαν να επρόκειτο να μεταφέρει το πτώμα από το σπίτι με σκοπό να το εξαφανίσει, αλλά είχε σταματήσει την προσπάθειά του και είχε φύγει από το σπίτι.

Αργότερα το ίδιο βράδυ, κάλεσε τη μητέρα του και έδωσε μια ψευδή εκδοχή για το τι είχε συμβεί. Δήλωσε ότι βρισκόταν έξω από το σπίτι, κρυφοκοιτάζοντας από τα παράθυρα, όταν είδε έναν περίεργο άνδρα να επιτίθεται στη νταντά και στη συνέχεια να επιτίθεται στη γυναίκα του.

Χρησιμοποίησε το κλειδί του σπιτιού που είχε ακόμα στην κατοχή του και μπήκε μέσα, τρομάζοντας τον άγνωστο που άρχισε να τρέχει προς την πίσω πλευρά του σπιτιού, να σκαρφαλώνει σε έναν τοίχο και να διαφεύγει.

Όταν οι αστυνομικοί άκουσαν αργότερα αυτή την ιστορία από τη μητέρα του, ήξεραν ότι ήταν ψεύτικη. Η Λαίδη Λούκαν τους είχε πει ποιος ακριβώς της είχε επιτεθεί.

Ο Λόρδος Λούκαν το ‘σκασε από το Λονδίνο, αλλά άφησε ξεκάθαρα ίχνη για το πού πήγε μετέπειτα. Πήγε με το αυτοκίνητο ενός φίλου νότια, στο σπίτι κάποιων πλούσιων φίλων. Ο Λόρδος Λούκαν τους είπε την ίδια ιστορία που είχε πει στη μητέρα του και τους παρακάλεσε να τον βοηθήσουν.

Έκανε πολλές τηλεφωνικές κλήσεις σε γνωστούς, επαναλαμβάνοντας την ψεύτικη ιστορία και έγραψε μια επιστολή στον κουνιάδο του. Έπειτα έφυγε από το σπίτι των φίλων του και εξαφανίστηκε για πάντα. Το αυτοκίνητο βρέθηκε αρκετές μέρες αργότερα, χωρίς κανένα ίχνος του Λόρδου Λούκαν, αλλά με τον ματωμένο σωλήνα μέσα.

 

 

 

 

 

 

 

Τι απέγινε ο Λόρδος Λούκαν;

Η αστυνομία πίστευε ότι ο Τζον Μπίνγκαμ μπορεί να είχε διαφύγει στη Γαλλία. Ωστόσο, δεν κατάφεραν ποτέ να τον εντοπίσουν από την στιγμή που εγκατέλειψε το αυτοκίνητο.

Με την πάροδο του χρόνου, έχουν αναφερθεί διάφορες ιστορίες για το πού βρίσκεται ο Λόρδος Λούκαν. Δυστυχώς, όλοι οι ύποπτοι αποδείχθηκαν ότι ήταν κάποιοι άλλοι. Ο Μπίνγκαμ υποτίθεται ότι εντοπίστηκε στη Νέα Ζηλανδία, την Ινδία, την Ιρλανδία και την Αφρική.

Η αναφορά στην Αφρική μπορεί να έχει κάποια βάση: Υποτίθεται ότι τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του κάποτε ταξίδεψαν στην Γκαμπόν «για να τα δει από μακριά».

Ο γιος του, Τζορτζ, αποκάλεσε αυτόν τον ισχυρισμό «ανοησία», ενώ η σύζυγος του φυγά Λόρδου δήλωσε ότι ο άντρας της δεν ήταν το είδος Άγγλου που θα τα έβγαζε πέρα στο εξωτερικό.

Σε περίπτωση που βρεθεί ο Τζον Μπίνγκαμ, θα πρέπει να δικαστεί για την δολοφονία που διέπραξε πριν από 46 χρόνια. Η αστυνομία συνεχίζει να τον αναζητά.

«Ο Λόρδος Λούκαν ζει!», λέει το 2020 ο γιος την δολοφονημένης νταντάς

Ο γιος της Σάντρα Ρίβετ, Neil Berriman, δήλωσε τον Ιανουάριο του 2020 ότι ο Λόρδος Λούκαν (φωτό) είναι τώρα Βουδιστής μοναχός και ζει σε κάποιο προάστιο στην Αυστραλία.

Σε συνέντευξή του στην Daily Mirror, ο Berriman είπε: «Πιστεύω ότι έχω εντοπίσει τον άνθρωπο, τον Λόρδο Λούκαν, που δολοφόνησε τη μητέρα μου». Η Scotland Yard έχει επίσης ενημερωθεί για αυτές τις νέες πληροφορίες και ο Berriman ελπίζει ότι ο αριστοκράτης δολοφόνος θα συλληφθεί.

 

 

 

 

 

 

Επαναλαμβάνει: «Ξέρω ότι είναι ακόμα ζωντανός».

Ο Berriman πιστεύει επίσης ότι ο άντρας που θα μπορούσε να είναι ο Λούκαν είναι σοβαρά άρρωστος, πρόκειται να κάνει σοβαρή χειρουργική επέμβαση και βρίσκεται κλεισμένος στο σπίτι.

Η Daily Mirror επιβεβαίωσε με μια πηγή ότι ένας ηλικιωμένος Άγγλος που μοιάζει με τον Λούκαν πράγματι ζει στο σπίτι που ανέφερε ο Berriman στην αστυνομία.

Ο Λόρδος Λούκαν θα ήταν τώρα 86 ετών, ενώ η σύζυγός του, Λαίδη Λούκαν, αυτοκτόνησε το Σεπτέμβριο του 2017 στο σπίτι της στην Belgravia, εκεί όπου έγινε η δολοφονία. Πίστευε ότι ο σύζυγός της είχε αυτοκτονήσει «ως ευγενής που ήταν».

Ο Berriman, πατέρας δύο παιδιών, που ζει στο Δυτικό Σάσεξ, με τη σύζυγό του, Κιμ, δήλωσε: «Ζούσε όλα αυτά τα χρόνια. Έλεγε ψέματα για το ποιος είναι. Έλεγε ψέματα γι’ αυτό στους νέους του φίλους». Οι ντετέκτιβ πίστευαν ότι ο Λούκαν που ήταν βίαιος σύζυγος, σκόπευε να δολοφονήσει τη γυναίκα του, αλλά κατά λάθος σκότωσε τη νταντά.

thetruth.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: