Ο Γιώργος Κωνσταντίνου αποκάλυψε πώς γυρίστηκε η διάσημη σκηνή με το προφιτερόλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
111

Mια από τις πιο αγαπημένες κωμικές σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου

Στο ζαχαροπλαστείο που συναντήθηκε η μαθήτρια Λίζα Πετροβασίλη (Αλίκη Βουγιουκλάκη) με τον καθηγητή Γιάννη Λάβδα (Γιώργος Κωνσταντίνου) γυρίστηκε μια από τις πιο αγαπημένες σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου 57 χρόνια μετά την ταινία «Χτυποκάρδια στο θρανίο» αποκάλυψε στην εκπομπή «Σημείο Συνάντησης» πώς κατάφερε να ερμηνεύσει με το δικό του μοναδικό ύφος το σενάριο του ρόλου του.

Ο σπουδαίος ηθοποιός εξήγησε στον Βλαδίμηρο Κυριακίδη ότι η σκηνή βασίστηκε στον αυτοσχεδιασμό του ενώ η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε στο κοινό δεν ήταν στην ταινία αλλά στην θεατρική παράσταση που είχε προηγηθεί.

«Όταν το έκανα αυτό, πειραματιζόμουν σε όλες τις πρόβες, μην είμαι και ψεύτικος ή Καραγκιόζης. Δεν ήθελα ποτέ να είμαι Καραγκιόζης πάνω στη σκηνή, δεν το άντεχα αυτό το πράγμα. Αυτό ξέσπασε στην πρεμιέρα, ήταν κάτι που δεν το περίμενε κανένας. Ήταν στο Κοτοπούλη – Rex και είχε 1500 άτομα. Το ένιωσα όμως στο χέρι μου, ότι θα μπορούσα να το φάω. Εκείνη τη στιγμή «έπεσε» η πλατεία, έγινε της τρελής. Όταν τελείωσε η παράσταση, ήρθε η Αλίκη και με πήρε από το χέρι και με πήγε μπροστά και με πήγαν μπροστά στον επιχειρηματία. Τα θυμάμαι σαν όνειρο. Από αυτό έγινα θιασάρχης» αποκάλυψε ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: