Ο Αμερικανός Τζόσεφ Ντιτούρι έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ παραμονής κάτω από το νερό

Κοινοποίηση:
ezgif-1-f623579d78

Το παγκόσμιο ρεκόρ παραμονής κάτω από το νερό έσπασε ο Αμερικανός Τζόσεφ Ντιτούρι ο οποίος παρέμεινε σε ένα ειδικά κατασκευασμένο υποβρύχιο χώρο στην Φλόριντα για 100 ημέρες. Από την 1η Μαρτίου, ο βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ βρισκόταν κάτω από το νερό για να διαπιστώσει τι επίδραση θα είχε αυτή η δοκιμασία στο σώμα του καταγράφοντας μέσα από την ιστοσελίδα του το σημαντικό του επίτευγμα

 

Ταυτόχρονα, ο καθηγητής Πανεπιστημίου στη Φλόριντα των ΗΠΑ έσπασε το τρέχον παγκόσμιο ρεκόρ για τον χρόνο ζωής κάτω από το νερό, το οποίο είχαν δύο βιολόγοι του Τενεσί το 2014, όταν έμειναν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για 73 ημέρες.

Ο βιοϊατρικός μηχανικός πέρασε το διάστημα αυτό στο Jules’ Undersea Lodge στο Κι Λάργκο της Φλόριντα, τον υποβρύχιο χώρο όπου είχε σημειωθεί και το προηγούμενο ρεκόρ, παραδίδοντας ταυτόχρονα μαθήματα στους μαθητές του.

Το ξενοδοχείο των 9 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρισκόταν 9 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ήταν το υποβρύχιο σπίτι του μέχρι τώρα. Ο πρώην δύτης του αμερικανικού ναυτικού διεξήγαγε έρευνα για τις επιπτώσεις της υπερβαρικής πίεσης –όταν η ατμοσφαιρική πίεση είναι μεγαλύτερη από ό,τι θα ήταν στο επίπεδο της θάλασσας– στο ανθρώπινο σώμα μελετώντας τον αντίκτυπο που έχει η ζωή σε αυτό το περιβάλλον υψηλής πίεσης στην υγεία του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: