Ο Έλληνας που… «διώχνει» την Amazon (ΕΙΚΟΝΑ)

Κοινοποίηση:
amazon11-750x430

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των ανθρώπων του ιντερνετικού διαδικτυακού κολοσσού της Αμαζον, για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την ενδεχόμενη μετακόμιση της εταιρείας στο Long Island City, σύνορα με την Ελληνοκρατούμενη Αστόρια.

Του Δημήτρη Φιλιππίδη

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ουάσιγκτον Ποστ η οποία και ανήκει στα επιχειρηματικά συμφέροντα του Τζεφ Μπέζος, η τοποθέτηση του Μιχάλη Γιάνναρη ως επικεφαλής της Επιτροπής της Πολιτειακής Γερουσίας που θα πρέπει να εγκρίνει την συμφωνία της Πολιτείας με την Αμαζον, με την «Ουάσιγκτον Ποστ» αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ακύρωσης της επένδυσης.

Η δυσαρέσκεια είναι έντονη από την πλευρά της Αμαζον την ώρα που υπάρχουν έντονες αντιδράσεις πολιτειακών πολιτικών παραγόντων, οι οποίοι αποκτούν θεσμική δύναμη πάνω στην υλοποίηση της συμφωνίας, με τον Ελληνοαμερικανό Μιχάλη Γιάνναρη να ηγείται αυτής της προσπάθειας.

Την ίδια ώρα ο Αντριου Κουόμο, Κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης εκφράζει και αυτός την δυσαρέσκεια του χτυπώντας το καμπανάκι του κινδύνου ότι η στάση που τηρούν τα όργανα της Πολιτειακής Γερουσίας θα καταστεί αποτρεπτική «για ένα καλόπιστο έργο οικονομικής ανάπτυξης».Στο πλευρό της Αμαζον όμως είναι και ο Δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Οι πολέμιοι της μεταφοράς της Αμαζον στο Long Island City, κάνουν λόγο για τεράστια προβλήματα που θα επιφέρει η εταιρεία στην περιοχή καθώς περισσότεροι από 50 χιλιάδες εργαζόμενοι θα επιβαρύνουν την ήδη προβληματική λειτουργία των Μέσων Μεταφοράς, το κυκλοφοριακό πρόβλημα και την μόλυνση του περιβάλλοντος. Επίσης τονίζουν πως η Αμαζον έχει πρωτοφανείς φορολογικές ελαφρύνσεις κάτι που είναι αντιστρόφως ανάλογο με τα προβλήματα που θα επιφέρει στην ευρύτερη περιοχή η μεταφορά της εταιρείας.

51200766_259147114995996_3117207007677906944_n

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: