Ουτρέχτη: Ετοιμάζουν έφοδο σε διαμέρισμα-3 νεκροί και 9 τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
99ba4ba3d1-660x330

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του και ακόμη 9 τραυματίστηκαν στην πρωινή επίθεση σε τραμ στην Ουτρέχτη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Ζαν βαν Ζανέν.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ετοιμάζεται να εισβάλλει σε διαμέρισμα στην Λεωφόρο Τρούμαν της Ουτρέχτης μερικά μέτρα μακριά από το σημείο της πρωινής επίθεσης ενόπλου στο τραμ. Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει την επιχείρηση στο διαμέρισμα, που φέρεται να σχετίζεται με τον ένοπλο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Ζαν βαν Ζανέν και την ολλανδική αστυνομία, τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του και ακόμη 9 τραυματίστηκαν στην πρωινή επίθεση σε τραμ στην Ουτρέχτη. Τα ολλανδικά ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνες ενός πτώματος στο δρόμο και οι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μετά την επίθεση.

Ο δήμαρχος της Ουτρέχτης ανέφερε ότι «υποθέτουμε τρομοκρατικό κίνητρο. Πιθανότατα είναι ένας δράστης αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλοι».
Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε διάφορα σημεία της Ουτρέχτης (κεντρική Ολλανδία) με αποτέλεσμα να υπάρχουν θύματα και πιθανόν να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία ασφάλεια και αντιτρομοκρατίας (NCTV).

«Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε σημεία της Ουτρέχτης», δήλωσε ο διευθυντής της NCTV Πίτερ Γιάαπ Όλμπερσμπεργκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη διευκρινίζοντας πως «βρίσκετια σε εξέλιξη σημαντική επιχείρηση της αστυνομίς για να βρεθεί ο δράστης».

«Πολλά είναι ακόμη ασαφή στο στάδιο αυτό και οι τοπικές αρχές εργάζονται σκληρά για να διαπιστώσουν όλα τα γεγονότα», δήλωσε ο Όλμπερσμπεργκ.

Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει γνωστό τον αριθμό των τραυματιών και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα θύματα.
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί από πυροβολισμούς μέσα σ’ ένα τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: