Αυξήθηκε στους 14 ο αριθμός των νεκρών από τη ρωσική πυραυλική επίθεση που κατέστρεψε κτίριο διαμερισμάτων στην πόλη της Ουκρανίας, Ντνίπρο, με μέλη σωστικών συνεργείων να αναζητούν επιζώντες καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη.
«Η επιχείρηση έρευνας συνεχίζεται», ανέφερε ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, κυβερνήτης στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ στην ανατολικοκεντρική Ουκρανία, σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram στις 2:50 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με τον ίδιο, 38 άνθρωποι διασώθηκαν, πάνω από 20 αγνοούνται ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός κατοίκων παρέμενε εγκλωβισμένος κάτω από το σωρό χαλασμάτων μετά την επίθεση που έγινε χθες το απόγευμα και είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 64 άνθρωποι να τραυματιστούν.
Τα χτυπήματα έπληξαν υποδομές κρίσιμης σημασίας στο Κίεβο και άλλες περιοχές, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση στην καρδιά του χειμώνα στην πρωτεύουσα και σε άλλα μεγάλα τμήματα της χώρας, που θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, όπως προειδοποίησαν αξιωματούχοι.
Τα πλήγματα –το μεγαλύτερο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία εδώ και δύο εβδομάδες–έγιναν την ημέρα που οι Ουκρανοί γιόρταζαν τον ερχομό του Νέου Έτους (με βάση το ιουλιανό ημερολόγιο).
ο αφαγεας πουτιν συνεχιζει ακαθεκτος….
Απο τους ναζιστες ουκρανους προερχεται
Δεν ειναι η πρωτη φορα.
Ο πύραυλος αυτός προέρχεται πιθανότατα από την ουκρανική αεράμυνα στην προσπάθεια των ουκρανών να αναχαιτήσουν τους ρωσικούς. Το έχουμε ξαναδεί να συμβαίνει και μετά τα φορτώνουν στους ρώσους. Οι ρώσοι χτυπάνε μόνο υποδομές και στρατιωτικούς στόχους σε αντίθεση με τους ουκρανούς που χτυπάνε αμάχους κυρίως στην πόλη του ντονέτσκ.