Ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς – Παρέλαβε τον μπλε φάκελο απο τον Μητσοτάκη

Κοινοποίηση:
Ορκωμοσία του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.  Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στη συνέχεια ο Ιωάννης Σαρμάς θα ορίσει το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα ορκιστεί αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι.

Στη συνέχεια θα ορίσει το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα ορκιστεί αύριο Παρασκευή. Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα υπουργεία και θα βοηθήσουν τον Ιωάννη Σαρμά να φθάσει έως τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Τα καθήκοντα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού ανέλαβε ο Ιωάννης Σαρμάς λίγο πριν τις 16:30, αφότου ορκίστηκε και μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να αναλάβει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης τον υποδέχτηκε στα σκαλοπάτια του κτηρίου και στην συνέχεια τον συνόδευσε στο πρωθυπουργικό γραφείο. Εκεί αφού του ευχήθηκε «καλή δύναμη» στα καθήκοντά του, του παρέδωσε έναν ογκώδη μπλε φάκελο ο οποίος περιέχει όπως είπε, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να εκτελέσει τα καθήκοντά του και να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα και τις υποχρεώσεις εγχώριες και διεθνείς.

Τελετή παραλαβής παράδοσης στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Τελετή παραλαβής παράδοσης στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.