Οριστικό τέλος για τον ανθέλληνα Τζόρντι Μπερτομέου από τη θέση του CEO της EuroLeague

Κοινοποίηση:
bertomeu

Το τυπικό κομμάτι για την ολοκλήρωση της θητείας του Τζόρντι Μπερτομέου ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου, με τον πολύπειρο παράγοντα να αποχωρεί από την EuroLeague Basketball.

Οριστικό τέλος μπήκε στην παρουσία του Τζόρντι Μπερτομέου στη θέση του CEO της EuroLeague Basketball, όπως αποφασίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου. Οι ομάδες – μέτοχοι της διοργάνωσης οριστικοποίησαν δηλαδή την απόφαση που είχαν πάρει ήδη από τις 19 Οκτωβρίου 2021 και είχαν επικυρώσει με ψηφοφορία στις 2 Νοεμβρίου 2021.

Το γκρουπ των “6” (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Ζάλγκιρις, Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αρμάνι Μιλάνο) δεν έσπασε ούτε τώρα κι οδήγησε σε οριστική αλλαγή κατεύθυνσης σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο διοίκησης της EuroLeague Basketball από εδώ και πέρα.

Αυτό που ειπώθηκε μάλιστα στη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας εξακολουθεί να διατηρεί το δικαίωμα ψήφου και λόγου σε οτιδήποτε αφορά τη διοργάνωση από την στιγμή που παραμένει μέτοχος -άσχετα με την απουσία από την EuroLeague της ερχόμενης σεζόν λόγω του πολέμου.

Αυτό που μένει πλέον είναι να αποφασιστεί ποια θα είναι η επόμενη μέρα, αν δηλαδή θα προκύψει ένα πρόσωπο ή θα προτιμηθεί η λύση της διοικούσας επιτροπής, που θα απαρτίζεται από τις ίδιες τις ομάδες.

sport24.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.