Οριστικό! Προανακριτική: Oι μάρτυρες θα εξεταστούν χωρίς κουκούλες

Κοινοποίηση:
proanakritikh_in_1401_1

Ραγδαίες εξελίξεις από την Προανακριτική για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, καθώς όλα τα κόμματα συμφώνησαν να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες χωρίς… κουκούλες, πλην του ΣΥΡΙΖΑ

Αποφασίστηκε η αυριανή εξέταση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία τους και χωρίς να είναι καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ή με οποιαδήποτε χρήση τεχνικών μέσων!

Προανακριτική – Αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος της επιτροπής, Γιάννης Μπουγάς, φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι ο νόμος για την προστασία αποδίδεται στους μάρτυρες για να προστατεύονται από το οργανωμένο έγκλημα και τον υπόκοσμο και όχι από τους βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέτειναν στην απόρριψη των ενστάσεων των μαρτύρων ότι “οι υποχρεώσεις της επιτροπής δεν μπορεί να είναι αντίθετες με ό, τι ορίζεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, ούτε επιτρέπεται να ρίχνουμε τους μάρτυρες βορά στα σκυλιά”.

“Η ΓΑΔΑ”, συνέχισαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιδρώντας, “ήταν σαφής για τον τρόπο εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων. Η απόπειρα να εξεταστούν οι μάρτυρες χωρίς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προσβάλλει τον νομικό κόσμο της χώρας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis πρόβαλαν με επιστολή τους στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛΑΣ «αντιρρήσεις».

Το θέμα των «αντιρρήσεων» των δύο μαρτύρων, η Προανακριτική Επιτροπή επρόκειτο να το εξετάσει στην συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 3 το μεσημέρι, κάτι που έγινε και προέκυψε η απόφαση για… εξέταση χωρίς κουκούλες.

Οι όροι των προστατευόμενων μαρτύρων και το παρασκήνιο για την Προανακριτική
Πηγές αναφέρουν ότι οι δύο μάρτυρες στην επιστολή τους επικαλούνται ότι από την κατά πρόσωπο εξέτασή τους κινδυνεύει η διαρροή της ταυτότητάς τους κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε μάλιστα πως ο «Μάξιμος Σαράφης» στην επιστολή του επικαλείται πως και η κατάθεσή του στους δύο αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που έδωσε στις αρχές Δεκεμβρίου ήταν και αυτή με τεχνικά μέσα και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του.

Μέλη της προανακριτικής όταν ρωτήθηκαν τι θα συμβεί εάν αρνηθούν οι δύο μάρτυρες να καταθέσουν με τρόπο που θα αποφασίσει τελικά η Επιτροπή, εκτιμούσαν πως με με βάση το νόμο και τα δικαιώματα της Προανακριτικής, αυτό δεν είναι στην ευχέρεια τους και ο νόμος τους επιτρέπει να διατάξουν ακόμα και την βίαιη προσαγωγή τους.

Νέα αντίδραση Παπαγγελόπουλου για την Προανακριτική
Την ίδια ώρα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και ελεγχόμενος από την Προανακριτική Επιτροπή κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προχώρησε σήμερα σε μια νέα δήλωση στην οποία αναφέρει ότι από έγγραφο του FBI που είχε έρθει στην Ελληνική Δικαιοσύνη από την εποχή των ερευνών που έκανε η τότε εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου προκύπτει ότι έλληνας Πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis.

«Από δημοσιεύματα του Τύπου αποκαλύφθηκε ότι η κα Ράϊκου είχε καταχωνιάσει έγγραφο του FBI, το οποίο ευτυχώς δεν «καταστράφηκε» από πλημμύρες ή άλλες φυσικές καταστροφές. Από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι Έλληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis. Διεφθαρμένοι, διαπλεκόμενοι, επίορκοι και τα λίγα γιουσουφάκια τους στον τύπο έχουν στρατευθεί στο βρώμικο πόλεμο της πολιτικής μου δίωξης».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: