Ορεστιάδα: Αστυνομικός πυροβόλησε έξω από κέντρο Υποδοχής προσφύγων. Απίστευτος εξευτελισμός του, την ώρα που λαθραίοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι

Κοινοποίηση:
Pope Francis visits the Refugee Camp of Moria, in Mytilene, Lesbos, on April 16, 2016 / Επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων της Μόριας, Μυτιλήνη, στη Λέσβο, στις 16 Απριλίου, 2016

Αστυνομικός και πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ορεστιάδας συνελήφθη γιατί πυροβολούσε στον αέρα με το υπηρεσιακό του όπλο έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Φυλακίου στο Βόρειο Έβρο, όπου και υπηρετεί.

Ο αστυνομικός, που φέρεται να έχει τον βαθμό του Αρχιφύλακα, συνελήφθη από συναδέλφους του, οι οποίοι αφαίρεσαν το υπηρεσιακό του όπλο. Κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και το πρωί της Παρασκευής παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα, ενώ αναμένεται να κινηθεί και πειθαρχική διαδικασία εναντίον του από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πράξη του δεν σχετίζεται με ρατσιστικά ή άλλα κίνητρα που αφορούν τους φιλοξενούμενους στο ΚΥΤ πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά σχετίζονται με μια φιλονικία που είχε με συναδέλφους του. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι πιθανόν να βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Πάντως οι παραπάνω αιτιάσεις δεν δείχνουν να πείθουν. Κάτι άλλο πρέπει- πιθανόν- να έγινε εκεί και το αποκρύπτει η ανώτερη ιεραρχία της ΕΛΑΣ που πιθανόν να σχετίζεται και με τις συνθήκες εργασίας των εκεί αστυνομικών φρουρών.

Οι άσκοποι πυροβολισμοί έγιναν σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων απέναντι από το ΚΥΤ του Φυλακίου και αναστάτωσαν τους διαμένοντες, καθώς και τους εργαζόμενους σε αυτό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: