Οργανωμένο σχέδιο η εισαγωγή χαπιών Captagon και χασίς μέσω Έβρου

Κοινοποίηση:
Alexandroupoli-xasis-xapia

Οργανωμένες φαίνεται πως είναι οι καθημερινές παράνομες αφίξεις αλλοδαπών που περνούν τον Έβρο από την πλευρά της Τουρκίας μεταφέροντας ποσότητες ναρκωτικών, παρά τα αυστηρά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού! Άλλοι δυο συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας, ενώ πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα έχουν μαζί τους χιλιάδες ναρκωτικά χάπια Captagon, του γνωστού και ως «ναρκωτικού των τζιχαντιστών», αλλά και ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης που είχαν οργανώσει συντονισμένη επιχείρηση στην παρέβρια περιοχή του Τυχερού, εντόπισαν μια ομάδα μη νόμιμων μεταναστών που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την Τουρκία μέσω του ποταμού και τους συνέλαβαν. Κατά την έρευνα που έκαναν στην τσάντα που κατείχαν δύο νεαροί Σύροι, βρήκαν μέσα πέντε συσκευασίες που περιείχαν 4.925 ναρκωτικά χάπια Captagon, που παράγονται σε κρυφά εργαστήρια των τζιχαντιστών, καθώς και άλλη μια με κατεργασμένη κάνναβη τύπου «σοκολάτα» βάρους 489 γραμμαρίων!

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης που τους άσκησε δίωξη για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών. Ωστόσο, το νέο περιστατικό -που είναι το τρίτο μέσα σε μια εβδομάδα- δημιουργεί την αίσθηση ότι, όσο «θωρακισμένος» κι αν είναι ο Έβρος, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το αλισβερίσι μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων που διακινούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Την περασμένη Τρίτη, στην ίδια περιοχή, είχε συλληφθεί ένας από μια ομάδα αλλοδαπών που έκρυβε μέσα στο σακίδιο πλάτης που έφερε πέντε συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη τύπου “σοκολάτα” συνολικού βάρους 881 γραμμαρίων, την οποία σκόπευε να διακινήσει στην Ελλάδα! Μια ημέρα νωρίτερα, είχε πέσει στα χέρια των αστυνομικών άλλος ένας παράτυπος μετανάστης με κατεργασμένη κάνναβη βάρους 100 γραμμαρίων.

Το αλισβερίσι, όμως, γίνεται και από την πλευρά της Ελλάδας. Τα ξημερώματα του Σαββάτου, συνελήφθη στο χωριό Πετρωτά της Ορεστιάδας ένας 45χρονος Έλληνας που ετοιμαζόταν να εξάγει μέσω του ποταμού Έβρου στην Τουρκία δύο σάκους που περιείχαν οκτώ συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 53 κιλών και 470 γραμμαρίων, τις οποίες έκρυβε στην αποθήκη ενός ακατοίκητου σπιτιού δίπλα στο δικό του. Όπως παραδέχθηκε, τα ναρκωτικά του τα είχαν παραδώσει συνεργοί του από την Αλβανία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: