ΟΡΓΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΕ – ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ BARBAROS «ΟΡΓΩΝΕΙ» ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΟΛΟΙ… ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ – ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ (ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    barbaros

    Αδυνατούν να πιστέψουν στη Λευκωσία ότι για ακόμα μία φορά είναι μόνοι τους απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Με την Ελλάδα να θέλει να ξεκινήσει διάλογο με την Άγκυρα για το «μοίρασμα» και την Ευρωπαϊκή Ένωση να… σφυρίζει αδιάφορα ενώ το Barbaros πραγματοποιεί έρευνες από χθες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, η Κυπριακή πλευρά βλέπει πως θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα σε διπλωματικό επίπεδο προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Γι αυτό και υπήρξε χθες το τηλεφώνημα του Νίκου Αναστασιάδη στον Βλάντιμιρ Πούτιν.

    Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας στο Μέγαρο Μαξίμου, Αλέξανδρου Διακόπουλου, για την διαφορετικότητα των περιπτώσεων του Oruc Reis στο Καστελόριζο και του Barbaros στη Κύπρο, προκάλεσαν την οργή της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Ο κ. Δένδιας, είχε δηλώσει πως «καθόλου δεν μας έχει ανάγκη η Κυπριακή Δημοκρατία. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρτητο κράτος. Η Ελλάδα δεν δικαιούται και δεν πρέπει -και εδώ είναι μια τεράστια παγίδα- να υποκαταστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

    Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και δηλώσεις του κ. Διακόπουλου ο οποίος ανέφερε πως είναι δύο διαφορετικά πράγματα αυτά το Oruc Reis στο Καστελόριζο και το Barbaros στην Κύπρο. Υποστήριξε πως «Η Κύπρος είναι ένα ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος, το οποίο υφίσταται και αυτό βέβαια την βάναυση καταπάτηση των κυριαρχικών του δικαιωμάτων, σε μία σχεδόν πειρατική ενέργεια της Τουρκίας, που έρχεται σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο. Aλλά δεν είναι και κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Όμως αυτό είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που λέγαμε για το Oruc Reis».

    Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, η Λευκωσία δεν μπορεί να κατανοήσει πως η Ελλάδα θα μπει σε διαπραγμάτευση με τη Τουρκία για τα θέματα της υφαλοκρηπίδας, ενώ εντός της κυπριακής ΑΟΖ συνεχίζουν να βρίσκονται τουρκικά πλοία πραγματοποιώντας έρευνες και γεωτρήσεις. Κάτι τέτοιο, θεωρείται ως εγκατάλειψη της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία πλέον βλέπει ως πιο πιθανό να υπάρξει μία λύση για το κυπριακό εις βάρος του κυπριακού ελληνισμού.

    Η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει σημαντικές αποστάσεις διαμηνύοντας ουσιαστικά στην Λευκωσία πως από δω και πέρα είναι μόνη της, καθώς φοβάται πως αν την στηρίξει και αποσυρθεί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η Άγκυρα θα βγάλει τα πλοία στο Αιγαίο.

    Δείτε πως κινήθηκε μέσα στη νύχτα το τούρκικο ερευνητικό

    barba1 barba2

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. Η Κύπρος δεν είναι Ελληνική, είναι Ελλάδα. Ιστορία, πολιτισμός, καταγωγή, φυλή – Έθνος, θρησκεία, γλώσσα. Το ότι καταφέρανε οι καταστροφές του 64 και 74, η διχόνοια μεταξύ των, η αδιαφορία μας κι εγκατάλειψη στην μεγάλη ανάγκη και τα ξένα συμφέροντα να δημιουργήσουν ένα ποσοστό σημαντικό που δηλώνει ότι είναι Κύπριοι κι όχι Έλληνες φταίει ποιος; Δεν φταίει πάνω από όλα και πρώτα απ όλα ο μεγαλύτερος, που ναι η μητέρα Ελλάδα; Οι Τούρκοι όπως βλέπετε δηλώνουν κι είναι πάντα δίπλα στους “αδελφούς” τους όταν χρειάζεται! Εμείς ; Μήπως στο τέλος – τέλος δεν είναι ζωτικός μας χώρος και συμφέρον μας να ναι ζωντανός κι ελεύθερος και αν όχι στην αγκαλιά της μητρικής Ελλάδος (Ένωσθς), τουλάχιστον απ το σφιχτό χέρι της μεγάλης αδελφικής χώρας μας!

    2. πήγα στρατό στην κύπρο οι συμπεριφορές και η στάση των “αδερφών” μας κυπρίων που βλέπουν τους φαντάρους ελληνες με τον χειρότερο τροπο και απλά τους γεμίζουμε τίς καφετεριες κτλ στίς εξοδους για να κονομανε και μας λενε καλαμαραδες…έβλεπα την ελληνική σημαια να κυματιζει στην λαρνακα και πραγματικα ειναι μεγαλη η ειρωνια να υπαρχει δικος μας στρατος εκει και να τους λενε αδερφια μας….δεν εχουμε καμια σχεση σε τιποτα…και αν θελετε να μαθετε τοτε που γινανε τ σκηνικα οι κυπριοι κρυβοντουσαν μονο καποιοι ελληνες λοκ και φθλακισμενοι που τους ελευθέρωσε ο μακαριος πολεμισανε.

      1. Η Κυπρος ηταν ειναι και θα ειναι Ελλαδα οσο κι αν καποιοι Ελληνοφωνοι σαν και εσενα προσπαθουν να επηρεασουν την κοινη γνωμη για το αντιθετο. Και αυτο συμβαινει στην περιπτωση των ανθελληνων μπολσεβικων η στην περιπτωση καποιων ηλιθιων που ειχαν καποιες κακες προσωπικες εμπειριες απο την Κυπρο ως επι το πλειστον απο τους εκει ανθελληνες μπολσεβικους η τον καθε αγραμματο. Αν ανοιξεις μια φορα στη ζωη σου να διαβασεις ενα βιβλιο ιστοριας θα καταλαβεις ποσο μεγαλες παπαριες λες. Στην κυπρο σε καθε χωριο υπαρχουν μνημεια πεσοντων που εθελοντικα συμμετειχαν σε ολους ανεξερετος τους πολεμους της Ελλαδας και εδωσαν τη ζωη τους για το υπερτατο ιδανικο που λεγεται Ελλαδα. Με την αμορφωσια η και τον μπολσεβικισμο σου προσβαλλεις τουλαχιστον την θυσια ολων αυτων των Ηρωων του Εθνους. Και να ξερεις οτι οπως μιλας τωρα για την Κυπρο πολυ πιθανον τα αμορφωτα η και ορφανα του Σταλιν παιδια σου να μιλανε ετσι στο μελλον για το Καστελλοριζο, τη Ροδο την Κρητη κλπ. Αλλα απο οτι φαινεται δυστυχως διολου σε ενδιαφερει…

    3. Αντε ρε μαλακοδικαστη να σε διαβασει καποιος παπας, γιατι γραφεις αρλουμπες!!!!!!!!!

    4. Κανένα κοινό σημείο δεν έχουμε με την Κύπρο. Η γλώσσα που μιλάνε είναι εντελώς ακατανόητη και με πολύ βαριά προφορά (πιο εύκολα καταλαβαίνει κανείς τα Αγγλικά, παρά τα Κυπριακά), η κουζίνα της είναι άλλα αντί άλλων και οι θρησκείες μας διαφέρουν όσο περνάνε τα χρόνια (λόγω της εισροής Μουσουλμάνων μεταναστών στην Ελλάδα και ενσωμάτωσής τους). Η απόσταση δε μεταξύ τους είναι πολύ μεγάλη, τόσο που αποτελεί άτοπο το να μιλάμε για “ενιαίο αμυντικό δόγμα” και άλλα παρόμοια. Οποιος θεωρεί την Κύπρο Ελλάδα, είναι σα να θεωρεί ίδια χώρα τις ΗΠΑ με την Αγγλία.

      1. Έπρεπε να βγει και κάποιος να πει την παπαριά του…

        Είσαι το λιγότερο ανθέλλην, για να μην πω περισσότερα…

      2. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ Η΄ ΒΛΑΞ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΒΑΛΤΟΣ
        ΕΣΥ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙΣ

    5. Δεν εχουν αδικο τα αδερφια μας οι κυπριοι ν αισθανονται για δευτερη φορα προδομενοι.απο τη στιγμη που η ελλαδικη ηγεσια τους θεωρει κατ ουσια ξενο κρατος.νομιζουν οι αφελεις οτι ο ελληνικος λαος θεωρει την κυπρο κατι διαφορετικο απο την υπολοιπη ελλαδα κ οτι οι τουρκοι θ αρκεστουν εκει κ θ σταματησουν τις παραβιασεις ελληνικης κυριαρχιας στο αιγαιο κ τη μεσογειο.

    6. Ο/Η ΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ "ΑΜΕΣΑ" ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ.... λέει:

      ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟ ΝΗΣΙ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΤΗ ΛΙΡΑ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ “ΠΕΤΟΥΣΕ” ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΕΜΕΝΑΝ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ..ΔΕΝ ΤΗΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΔΥΝΑΜΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ Η “ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ” ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟ 74 ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ Η.Π.Α ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΟΤΙ ΖΗΤΑΕΙ, ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ..Ο ΜΟΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ, ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε, ΕΠΡΕΠΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ,ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕ ΚΑΝΕΝΑΣ..ΑΛΛΑ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΙΟΝΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΥΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΥΠΡΙΟΙ, ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΤΑΧΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ..

    7. ο κυβος ΕΡΡΙΦΘΗ. λιγο χρονο ΑΚΟΜΑ να συγκεντωσουν τον στρατο τους. ετοιμοι ? η’ μηπως ετοιμοι στα τεσσερα.? η’ οτι ναναι?στην Τηνο κανει βολτα μια ακταιωρος ΤΟΥΣ .

    8. ΟΛΟΙ ΞΕΧΑΣΑΝ ΠΟΣΟ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΑΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΗΤΑΝ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

    9. Ρε προδοταρια τι εγινε εκεινο το περιβοητο ενιαιο αμυντικο δογμα μεταξυ Ελλαδας και Κυπρου;;;;;;; Το πηρε ο ανεμος;;;;;;;; Αφηνετε την Κυπρο στο ελεος του θεου ανεκδιηγητα υποκειμενα!!!!!! Η Κυπρος ειναι Ελληνικη γη, την προδοσαν μια φορα το 1974, τωρα ξανα προδοσια;;;;;; Παλι κειται μακραν;;;;;;;; Κρεμαλα που χρειαζεται σε καποιους, αλλα ποιος θα τους……;;;;;

      1. κανενας δεν θα τους………………………… ολα τελειωμενα και οι καναπεδες λιωμενοι……..

    10. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΛΑΨΕΣ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ 4 ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΤΑ

    11. εντάξει ρε παιδιά, αφού δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, ποιος θα τα βάλει με την παντοδύναμη Τουρκία; Ασχοληθείτε με τους μισθούς , τα τουριστικά επιδόματα , τις συντάξεις και το βόλεμα των μεταναστών σε διαμερίσματα και υπερσύγχρονα κέντρα υγείας, αυτά έχουν προτεραιότητα για τον νεοταξικό κομμουνιστικό φιλελευθερισμό.

    12. Εδώ δεν μπορούν να μαζέψουν τα πιθήκια που κουβαλιούνται κατά εκατοντάδες θα προστατέψουν την Κύπρο. Δυστυχώς λεβέντες μας νοιώθουμε λύπη, ντροπή και πολλά άλλα που δεν γράφονται. Συνελόντι ειπείν, έχουμε ξαπλώσει και εμείς στον καναπέ και περιμένουμε με τις άοκνες προσπάθειες σας να βγάλετε το φίδι από την τρύπα. Έλα όμως που το φίδι…..κουκουρούκου είσαι σπίτι; γιατί σε παίρνω και μιλάει.

      1. Τι λες τώρα;;; Εδώ ο ίδιος ο αναστασιάδης έχει φάμπρικα ελληνοποιήσεων, όπως ο κούλης το σίχαμα είχε, παράλληλα με την απασχόλησή του στην Εθνική τράπεζα ως ΔΥ, εισπρακτική εταιρεία.

    13. Η Κύπρος είναι ελληνική γή.Η εβραιοσπορά ο κιοτής ο Δένδιας μέ τό κιπά δηλώνει “Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι
      ανεξάρτητο κράτος.Η Ελλάδα δέν δικαιούται καί δεν πρέπει-καί εδώ είναι μία τεράστια παγίδα-νά υποκαταστήσει τήν Κυπριακή Δημοκρατία στήν άσκηση τών κυριαρχικών δικαιωμάτων καί τής κυριαρχίας τής Κυπριακής Δημοκρατίας”.Ο προδότης Δένδιας σάν δεύτερος Καραμανλής “Η Κύπρος κείται μακράν”προδίδει καί πουλάει τήν μαρτυρική ελληνική μεγαλόννησο.Οι δύο προδότες.Ο Δένδιας υποτακτικός του Ρότσιλντ,καί ο Κούλης υποτακτικός τής Μέρκελ προδίδουν τήν Κύπρο.Τήν Ελλάδα κυβερνούν από παλιά χρόνια απάτριδες καί προδότες.
      Γιάννης Λάκων

    14. Εκεί στην Κύπρο να τους γίνει μάθημα Μην περιμένουν βοήθεια από Ελλάδα γιατί οι πολιτικοί επηρεάζονται από ΗΠΑ και Γερμανία περνούν εντολές ήταν και εινε πιόνια
      Η Κύπρος έχει χρήμα στο δημόσιο ταμείο για την άμυνα Να παραγγειλει από Γαλλία δυο φρεγάτες και 20 Rafale επίσης να πάρει τους s300 από Ελλάδα Να κάνει ειδική συμφωνία άμυνας με Γαλλία Αν στείλουν το αεροπλανοφόρο οι Γάλλοι και κάνουν ναφτεξ στο σημείο που εινε τα τουρκικά πλοία θα εξαφανιστούν οι Τούρκοι

    Comments are closed.