Ολυμπιονίκης «έσπασε» την καραντίνα και συνελήφθη

Κοινοποίηση:
AppleMark

Ο Γουίλσον Κιπσάνγκ, πρώην ρέκορντμαν στον μαραθώνιο και τρίτος στο συγκεκριμένο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αγνόησε τα μέτρα για τον κορονοϊό και βρέθηκε σε μπαρ, μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ο Γουίλσον Κίπσανγκ διανυκτέρευσε στο αστυνομικό τμήμα, μετά από σύλληψή του για αγνόηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Κένυα, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό του κορονοϊού στη χώρα.

«Προχωρήσαμε στη σύλληψη του Κίπσανγκ και εννέα ακόμη ανθρώπων στο κολυμβητήριο του Κεελού, όπου έπιναν σε πάρτι που είχαν διοργανώσει στην πισίνα, στις 10:00 μ.μ.», δήλωσε αστυνομικός διοικητής της κομητείας Ιτεν, Τζον Μγίνζι, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό αδίκημα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σεβαστοί και υποτίθεται ότι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Αντιτίθενται στις εντολές της κυβέρνησης».

Η Κένυα έχει επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7:00 μ.μ. έως τις 5:00 π.μ. για να προσπαθήσει να περιορίσει την εξάπλωση του φονικού κοροναϊού. Ο Κίπσανγκ, πάντως, παραδέχθηκε την ενοχή του και σήμερα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, καταβάλλοντας… 43 ευρώ.

Να αναφέρουμε ότι ο Κενυάτης αθλητής έχει αποκλειστεί προσωρινά από την αγωνιστική δράση, λόγω εμπλοκής του σε σκάνδαλο ντόπινγκ, με τις κατηγορίες της αλλοίωσης δειγμάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: