Ολυμπιακός: Όλα δείχνουν Μακάμπι, στον δρόμο προς το Βελιγράδι!

Κοινοποίηση:
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Εφές απέναντι στην Μπάγερν στην Κωνσταντινούπολη με 81-76 και έφτασε ένα βήμα από την κατάκτηση της 5ης θέσης της βαθμολογίας. Οι Τούρκοι, με τη νίκη αυτή σχεδόν «αγκάλιασαν» την 5η θέση και θέλουν νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα στην τελευταία αγωνιστική για να μην εξαρτώνται από τα αποτελέσματα της Μακάμπι.

Η βαθμολογία στις θέσεις 5-8

  1. Αναντολού Εφές 16-11
  2. Μακάμπι Τελ Αβίβ 15-11
  3. Μονακό 14-13
  4. Μπάγερν Μονάχου 13-14

Η Μπάγερν με 13-14 είναι οριστικά 8η στη βαθμολογία, την ώρα που ο Ολυμπιακός περιμένει το αποτέλεσμα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπάγερν, την Παρασκευή (8/4) για να δει σε ποια θέση θα τερματίσει.

Τα σενάρια για τη θέση του Ολυμπιακού στην τελική κατάταξη

Ο Ολυμπιακός τερματίζει 2ος: Εάν η Ρεάλ ηττηθεί από την Μπάγερν στη Μαδρίτη, την Παρασκευή (8/4). Σε αυτήν την περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Μονακό, η οποία είναι οριστικά 7η στη βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός τερματίζει 3ος: Σε περίπτωση νίκης της Ρεάλ απέναντι στην Μπάγερν (8/4) και αντιμετωπίζει, όπως όλα δείχνουν, την Μακάμπι Τελ Αβίβ στα play-offs της Euroleague.

Εάν αποφευχθούν οι εκπλήξεις, τότε και ο Ολυμπιακός θα αποφύγει την Εφές, η οποία θα τερματίσει, εκτός απροόπτου, 5η. Για να τερματίσει 6η και να πέσει πάνω στον Ολυμπιακό, πρέπει να ηττηθεί από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, την Παρασκευή (8/4) και η Μακάμπι να κάνει το «2 στα 2», με Μπαρτσελόνα εκτός έδρας (7/4) και Φενέρμπαχτσε εντός (13/4).

Τα σενάρια για τις θέσεις 5-6:

Η Εφές θα είναι 5η και η Μακάμπι 6η: Εάν η Εφές νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα ή ηττηθεί και η Μακάμπι κάνει 1/2 στα τελευταία παιχνίδια της.

Η Μακάμπι θα είναι 5η και η Εφές 6η: Εάν οι Ισραηλινοί κάνουν 2/2 με Μπαρτσελόνα, Φενέρ και η Εφές ηττηθεί από τον Ερυθρό Αστέρα.

Οι θέσεις 7-8:

Η Μονακό είναι οριστικά 7η.

Η Μπάγερν Μονάχου είναι οριστικά 8η.

Το πρόγραμμα των ομάδων 5-8 ως το τέλος:

Αναντολού Εφές

8/4 Ερυθρός Αστέρας – Αναντολού Εφές

Μακάμπι Τελ Αβίβ

7/4 Μπαρτσελόνα – Μακάμπι Τελ Αβίβ

13/4 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε

Μονακό

8/4 Μονακό – Άλμπα Βερολίνου

Μπάγερν Μονάχου

8/4 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: