Ολυμπιακοί Αγώνες: Κάποιες φορές τα ρεκόρ δεν είναι για να “σπάνε” – Οι επιδόσεις που αντέχουν ακόμα

Κοινοποίηση:
nadia-comaneci-to-telio-1-00

Υπάρχουν ολυμπιακά ρεκόρ που μέχρι τις μέρες μας παραμένουν ακατάρριπτα, έχοντας καταφέρει να αντέξουν στον χρόνο.
H 13χρονη Μόμιτζι Νισίγια, πρώτη χρυσή Ολυμπιονίκης στο άθλημα του skateboard στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έγραψε ήδη ιστορία με το μετάλλιο της σε ένα άθλημα που έκανε ντεμπούτο στο Τόκιο.
Το κορίτσι όμως από την Οζάκα παραλίγο να «σπάσει» και ένα από τα πιο «στοιχειωμένα» ρεκόρ των Αγώνων.

Η μικρή Μάρτζορι

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 ένα 13χρονο κορίτσι από τις ΗΠΑ παραμένει μέχρι και σήμερα η νεαρότερη χρυσή Ολυμπιονίκης όλων των εποχών.

Η Μάρτζορι Γκέστρινγκ πήρε την πρώτη θέση στις καταδύσεις από τον βατήρα των 3 μέτρων σε ηλικία μόλις 13 ετών και 268 ημερών.

Η Νισίγια σήμερα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε ηλικία 13 ετών και 330 ημερών.
Όσον αφορά πάντως στους άνδρες, το 1994 στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λιλεχάμερ ο Κιμ Γιούν – Μι από τη Ν. Κορέα κατέκτησε το χρυσό σε ηλικία 13 ετών και 85 ημερών.

Δεν έχει βγει άλλη Κομανέτσι

Ένα αδύνατο κορίτσι από τη Ρουμανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976 είχε αφήσει με το στόμα ανοιχτό κριτές και κοινό.

Ο λόγος για την ανυπέρβλητη Νάντια Κομανέτσι που βαθμολογήθηκε με επτά 10άρια, ένα ρεκόρ που διατηρεί εδώ και 45 χρόνια.

Την ίδια χρονιά, ωστόσο, και η Νέλι Κιμ σημείωσε δεκάρια στη βαθμολογία της, τέσσερα όμως λιγότερα από την Κομανέτσι.

Ο θρύλος του Μπομπ Μπίμον

Το μακροβιότερο Ολυμπιακό ρεκόρ είναι 53 ετών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μεξικό και ανήκει στον Μπομπ Μπίμον.
Ο Αφροαμερικανός άλτης του μήκους στον τελικό του αγωνίσματος “πέταξε” στα 8,90 κάνοντας ένα θρυλικό παγκόσμιο και φυσικά ολυμπιακό ρεκόρ.
Το 1991 ο Μάικ Πάουελ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με 8,91 στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου, σε μια από τις πιο μεγάλες μάχες όλων των εποχών. Όμως, σε Ολυμπιακούς Αγώνες κανείς δεν έχει καταφέρει ακόμα να σπάσει το ρεκόρ του Μπίμον.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: