Ολοήμερα: Δείτε τα σχολεία που θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο μέχρι 17:30

Κοινοποίηση:
σχολειο

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η τελική λίστα με τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) οι οποίες θα εφαρμόσουν πιλοτικά κατά το σχολικό έτος 2022-23 το νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου μέχρι τις 5:30 μμ (αντί 4 μμ που ίσχυε μέχρι σήμερα).

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί περίπου στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε σχεδόν 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια.

Επίσης, η υφυπουργός Παιδείας κ.Ζέττα Μακρή, δήλωσε προ ημερών ότι για τη λειτουργία τους «θα προσληφθούν 3.300 εκπαιδευτικοί αναπληρωτές, ώστε να λειτουργήσει επαρκέστατα. Φιλοδοξία μας είναι αυτό όχι μόνο να λειτουργήσει μέχρι τις 17:30 να επεκταθεί ενδεχομένως μέχρι τις 18:00 από την καινούργια χρονιά, αλλά φέτος με τη λειτουργία καταγράφεται η διάθεση των γονιών και των οικογενειών να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα αυτό και εν συνεχεία ανάλογες θα είναι και οι κινήσεις μας για την επόμενη σχολική χρονιά», συμπλήρωσε.

Πάντως οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς σχεδιασμό, εκφράζουν αντιρρήσεις για τη χωροθέτηση σε ορισμένες περιοχές, ενώ η ΚΕΔΕ τόνισε ότι «η παράταση του σχολικού ωραρίου δημιουργεί περαιτέρω ανάγκες σε προσωπικό και πόρους, που είναι αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα της Πολιτείας να εξασφαλίσει» σημειώνοντας πως με «την διεύρυνση του ωραρίου των σχολικών μονάδων, οι παραπάνω δαπάνες πολλαπλασιάζονται, το προσωπικό δεν επαρκεί και είναι δεδομένο πως οι Δήμοι, με τις τρέχουσες συνθήκες, είναι αδύνατο να τις καλύψουν από ίδιους πόρους, κάτι που δεν αποτελεί άλλωστε δική τους αρμοδιότητα, αλλά του κεντρικού κράτους».

ΣΧΟΛΕΙΑ ΦΕΚ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: