Οι 6 τύποι υπαλλήλων που δεν θα πάρουν ποτέ προαγωγή και αύξηση – Δείτε γιατί

Κοινοποίηση:
1

Κοινωνικοί, αντικοινωνικοί, δουλευταράδες, τεμπέληδες, ευγενικοί, αγενείς, ήρεμοι και νευρικοί είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτήρες σε ένα χώρο εργασίας. Κάποιοι εξελίσσονται, παίρνουν προαγωγές και αυξήσεις, ενώ άλλοι ακόμα και αν είναι δουλευταράδες μένουν κολλημένοι στην ίδια θέση και μάλιστα χωρίς προοπτικές εξέλιξης. Ποιοι είναι αυτοί; Σύμφωνα με το Business Insider υπάρχουν 6 τύποι υπαλλήλων που δεν μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους και δεν θα πάρουν ποτέ προαγωγή.

1. Οι πολύ επικοινωνιακοί, αλλά κυρίως κουτσομπόληδες

Τα άτομα που είναι επικοινωνιακά και μπορούν εύκολα να κάνουν δημόσιες σχέσεις αρχικά κερδίζουν τις εντυπώσεις προϊσταμένων και συναδέλφων. Ωστόσο όταν το επικοινωνιακό τους χάρισμα εξελίσσεται στο γνωστό κουτσομπολιό (σε απλά ελληνικά στην Κατίνα του γραφείου) τότε αυτό τους γυρίζει μπούμερανγκ. Κανένας προϊστάμενος και κανένα αφεντικό δεν θα προωθούσε στην ιεραρχία εταιρεία ανθρώπους με τέτοιο χαρακτήρα, καθώς οι κουτσομπόληδες είναι ανεύθυνοι. Οπότε κουτσομπολιό και προαγωγή ακολουθούν δρόμους αντίθετους.

2. Ο συγκεντρωτικός, ο… θα τα κάνω όλα εγώ  

Αρκετοί εργαζόμενοι στην προσπάθειά τους να δείξουν τις ικανότητές και τις δυνατότητές τους -είτε έχουν, είτε όχι-, προσπαθούν να αναλάβουν όλο και περισσότερα πρότζεκτ και συνήθως πολύ περισσότερα από όσα μπορούν να διαχειριστούν και να φέρουν εις πέρας. Πρόκειται για άτομα συγκεντρωτικά που προσπαθούν να κάνουν επίδειξη δυνάμεων και ικανοτήτων, αλλά συνήθως όταν αναλαμβάνουν πολλές υποχρεώσεις στο τέλος είτε κάνουν μισή δουλειά, είτε κάνουν λάθη. Προφανώς και αυτή η εικόνα δεν είναι ό,τι περιμένει κάποιος προϊστάμενος προκειμένου στην αξιολόγηση να εισηγηθεί προαγωγή. Οσοι έχουν θέση ευθύνης αναζητούν συνεργάτες που να ξέρουν τα όρια τους, τι και πόσα μπορούν να καταφέρουν εντός χρονοδιαγραμμάτων.

3. Οι αρνητικοί, οι οπαδοί του «όχι»

Η συνεχής άρνηση χαρακτηρίζεται από μία λέξη, από τη μιζέρια. Σε όλα τα γραφεία, σε όλες τις εταιρείες υπάρχουν οι εργαζόμενοι που δεν θέλουν αλλαγές και είναι πάντα αρνητικοί. Ακόμη υπάρχουν και αυτοί που δεν λένε ποτέ καλή κουβέντα για κάποιο συνάδελφό τους με αποτέλεσμα να βάζουν τρικλοποδιά στην πρόοδο και την ανάπτυξη της εταιρείας. Συνήθως εργαζόμενοι με τέτοια προσωπικότητα γίνονται αντιληπτοί από τις πρώτες ημέρες στο γραφείο και φυσικά αν δεν αποχωρήσουν μένουν για πάντα στο ίδιο level, αφού με την συνεχή άρνησή τους δεν εξελίσσονται ούτε οι ίδιοι, αλλά ούτε και η εταιρεία.

Ο συνάδελφος ξερόλας δεν θα πάρει ποτέ προαγωγή
Ο συνάδελφος ξερόλας δεν θα πάρει ποτέ προαγωγή

4. Καμία ευθύνη, μόνο δικαιολογίες

Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που συναντούν οι μάνατζερς και οι προϊστάμενοι σε εταιρείες είναι πως ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων δεν αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη για κάποιο λάθος, για μία χαμένη προθεσμία, αλλά αναζητούν συνεχώς δικαιολογίες ή και σε κάποιες περιπτώσεις προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες σε συναδέλφους τους.
Μάλιστα όταν τους γίνεται παρατήρηση για τη συμπεριφορά τους από τους προϊσταμένους δεν δείχνουν να ακούν για να καταλάβουν, αλλά ακούν για να απαντήσουν με δικαιολογίες. Προφανώς και υπάλληλοι που δεν τολμούν να αναλάβουν την ευθύνη για μία αποτυχία δεν έχουν καμία τύχη για προαγωγή.
5. Οι μονίμως οργισμένοι και φωνακλάδες

Αυτοί που σίγουρα δεν θα πάρουν ποτέ προαγωγή είναι οι φωνακλάδες, αυτοί που βγάζουν την οργή τους στη δουλειά και τα νεύρα τους στους συναδέλφους τους. Οι συμπεριφορές αυτές και το κλίμα φόβου που μπορεί να δημιουργηθεί σε ένα εργασιακό περιβάλλον δεν επιτρέπουν την οποιαδήποτε εξέλιξη. Το παλιό μοντέλο ότι τους προϊσταμένους πρέπει να τους τρέμουν οι εργαζόμενοι είναι ξεπερασμένο, αφού χρειάζεται αρμονική συνεργασία με σεβασμό και όχι με φόβο, ώστε να εξελιχθεί και η εταιρεία. Οπότε η προαγωγή και φωνές δεν πάνε μαζί.

6. Ο ξερόλας του γραφείου -Το μόνο που κάνει, διορθώνει τους άλλους

Το να είναι κάποιος ενημερωμένος για τις εξελίξεις στον τομέα του, να έχει γνώση των εξελίξεων στον κόσμο, αλλά και μία γενική παιδεία σίγουρα είναι εφόδια ζωής και καριέρας. Ωστόσο το να κάνει όλη την ώρα παρατηρήσεις στους συναδέλφους του, να τους διορθώνει και να εμφανίζεται ως ο ξερόλας του γραφείου μόνο ευνοϊκό δεν είναι για την καριέρα του και την εξέλιξή του. Καλή η αυτοπεποίθηση, αλλά με μετρό. Το να πιστεύεις, αλλά και σε κάθε ευκαιρία να προσπαθείς να αποδείξεις ότι μόνο εσύ είσαι και κανένας άλλος αυτομάτως σε απομονώνει. Η εικόνα που θα αποκομίσει ο προϊστάμενος είναι αυτή του μοναχικού λύκου που ασχολείται μόνο για το δικό του προσωπικό συμφέρον και όχι για την ομάδα.

πηγή: economistas.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Αγαπητέ Στέφανε,

    Αναφορικά με τους Λόγους μη Εξέλιξης των Εργαζομένων, Όπως Αναφέρονται στο Άρθρο. Τα 6 Σημεία τα οποία Αναφέρονται, στο Εξωτερικό, Όχι μόνο δεν Προσφέρονται για Προαγωγή και Εξέλιξη σε μία Εταιρία, αλλά Είναι Λόγοι Απόλυσης του Εργαζομένου, μετά από τις Σχετικές Συστάσεις. Δεν Υπάρχει, δηλαδή, Περίπτωση, Ένας Εργαζόμενος με αυτά τα χαρακτηριστικά, να Παραμείνει στην Εταιρία, δεν Υφίσταται Καμία Μονιμότητα, και δεν Αναφέρομαι μόνο στον Ιδιωτικό Τομέα, αλλά και στο Δημόσιο Τομέα που Γίνεται Πολλή Κουβέντα για τη Μονιμότητα, στο Εξωτερικό η Έννοια Μονιμότητα Όπως την Γνωρίζουμε στην Ελλάδα δεν Υπάρχει. Και στο Δημόσιο Τομέα, αν Κάποιος Εργαζόμενος, δεν Συμπεριφέρεται Καλά με τους Συναδέλφους του, αν Καθυστερεί να Πάει στην Εργασία του, αν δεν Κάνει Καλά τη Δουλειά του, Έπειτα από 3-4 Συστάσεις, ανάλογα με την Περίπτωση, Περνάει από Πειθαρχικό και Γίνεται Εισήγηση Απόλυσης.

    1. Οι πολύ επικοινωνιακοί, αλλά κυρίως κουτσομπόληδες

    Η Επικοινωνία Είναι Χάρισμα για Κάποιον, αλλά να μην Συγχέουμε την Επικοινωνία με το Κουτσομπολιό στο Γραφείο. Είναι Τελείως Διαφορετικά Πράγματα. Οι Κουτσομπόληδες, Αργά ή Γρήγορα Γίνονται Αντιληπτοί, και δεν Παραμένουν στην Εταιρία, στο Εξωτερικό Αυτό Συμβαίνει, στην Ελλάδα δεν Γνωρίζω, Υποθέτω Όμως ότι Κάτι Αντίστοιχο Πρέπει να Συμβαίνει.

    2. Ο συγκεντρωτικός, ο… θα τα κάνω όλα εγώ

    Συνήθως ο Συγκεντρωτισμός Γινεται από Άτομα τα Οποία Πιστεύουν Πραγματικά ότι Έχουν Ικανότητες και Δυνατότητες, και Είναι Ένας Τρόπος για να Διευκολυνθεί μία Κατάσταση που Δημιουργείται σε Ένα Project, και τα Μέλη της Ομάδας, και Λόγω Εμπειρίας αν Θέλεις, αν Είναι Δηλαδή JUNIOR και Όχι SENIOR, Δυσκολεύονται να Υλοποιήσουν Κάποιες Εργασίες ΕΝΤΟΣ των Χρονοδιαγραμμάτων. Τότε Εμφανίζεται Κάποιος Συνάδελφος, ο Οποίος Πιστεύει ότι Μπορεί να Αναταποκριθεί και να Λύσει Αρκετά Προβλήματα, Βέβαια σε μία Σοβαρή Εταιρία, Αυτό θα Έχει ως Αποτέλεσμα την Αναγνώριση από τους Προισταμένους και την Εισήγηση για την Περαιτέρω Εξέλιξή του στην Ίδια την Εταιρία. Δεν Νομίζω ότι Κάποιος Εμφανίζεται Συγκεντρωτικός, αν δεν Πιστεύει ότι Μπορεί να Ανταπαξέλθει, διότι σε Περίπτωση Αποτυχίας, Αυτό θα Είναι Αρνητικό για την Καριέρα του στην Ίδια την Εταιρία.

    3. Οι αρνητικοί, οι οπαδοί του «όχι»

    Εδώ Συμφωνούμε Απολύτως, μα Αυτά τα Άτομα, για το Λόγο ότι Γίνονται Γρήγορα Αντιληπτοί, Απομακρύνονται Άμεσα.

    4. Καμία ευθύνη, μόνο δικαιολογίες

    Ο Κάθε Εργαζόμενος, Ανάλογα με τον Τομέα Ευθύνης του, είτε Είναι Manager, είτε Είναι Μέλος σε μία Ομάδα Εργασίας, ΠΡΕΠΕΙ να Αναλαμβάνει τις Ευθύνες του και να μην Βρίσκει Συνεχώς Δικαιολογίες για την μη Διεκπεραίωση μιας Εργασίας που του Έχει Ανατεθεί, Προσπαθώντας να Αποδώσει Ευθύνες σε Άλλους Παράγοντες, Ακόμη και σε Συναδέλφους. Αυτό δεν Είναι σε Καμία Περιπτωση Εκτιμητέο, και Αργά ή Γρήγορα Απομακρύνεται από την Εταιρία.

    5. Οι μονίμως οργισμένοι και φωνακλάδες

    Και εδώ, Επίσης αυτά τα Άτομα δεν Μένουν για Πολύ Καιρό στην Εταιρία, για το Λόγο Ακριβώς ότι Εμποδίζουν την Παραγωγή και την Εξέλιξη της Εταιρίας, για παράδειγμα, δεν Καλλιεργείται Ευνοικό Κλίμα στις Ομάδες Εργασίας ώστε οι Εργαζόμενοι να Παράξουν Έργο, Δημιουργούνται Καθυστερήσεις και Ένα Σωρό Προβλήματα…

    6. Ο ξερόλας του γραφείου -Το μόνο που κάνει, διορθώνει τους άλλους

    Όπως Λέει και το Άρθρο, το να Είναι Κάποιος Ενημερωμένος στον Τομέα του, αλλά και τις Εξελίξεις στον Κόσμο, να Έχει και μία Γενική Παιδεία, Είναι Εφόδια Ζωής και Καριέρας. Κανείς Πιστεύω ότι δεν Διαφωνεί στο Κομμάτι αυτό. Το να Είναι Κάποιος Όμως Ξερόλας με την Έννοια ότι Έχει Άποψη επί Παντός Επισθητού Γενικά, σε Θέματα τα Οποία δεν Έχει Ασχοληθεί, Σίγουρα δεν Είναι Καλό και αν δεν Συντρέχουν Άλλοι Λόγοι που να Οδηγούν στην Απομάκρυνσή του από την Εταιρία, ο Εργαζόμενος Αυτός Παραμένει Στάσιμος, δεν Αναπτύσσεται Εύκολα στην Εταιρία.

    Επομένως, κατά την Άποψή μου, ο Τίτλος του Άρθρου θα Έπρεπε να Ήταν: “Οι 6 Τύποι Υπαλλήλων που υπό Προυποθέσεις Κινδυνεύουν με Απόλυση από μία Εταιρία”.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρειτσμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

  2. Με λίγα λόγια…. Δεν παίρνει κανένας αύξηση… Αυτά είναι δικαιολογίες..

  3. Τι λέτε ρε?

    Αυτοί είναι οι χαρακτηριστικοί τύποι που έχουν γίνει προϊστάμενοι στην δουλειά μου.
    Δουλεύω στην ιδια δουλεια 26 χρόνια και όσοι εγιναν προιστάμενοι είχαν-έχουν ένα απο τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
    Αυτος που το έγραψε, δεν έχει δουλέψει λεπτό στην ζωή του!!!

    1. Συμφωνώ με τον πιό πάνω αναγνώστη. Αυτός που το έγραψε πρέπει να έιναι πολύ απειρος σε εργασιακά καθεστώτα. Βασικά οι αλαζόνες και αυτοί που έχουν κάποια διαταραχή προσωπικότητας πάντα καταφέρνουν να σκαρφαλώνουν την πυραμίδα και να βρέθονται καβαλάρηδες. Οι βρωμομούνες επίσης. Οι άγιοι, οι τίμιοι, οι δίκαιοι και τα αρνάκια μιά ζωή Μπεεεεεεεεεεεεε θα κάνουν….. Μόνο ο θεός θα τους επιβραβεύσει, αν κι αυτός δεν βαρεθεί να ασχολείται μαζί του.

Comments are closed.