Οι 5 λόγοι για να αρχίσετε να τρώτε αχλάδια

Κοινοποίηση:
02_17

Τα αχλάδια αποτελούν ένα νόστιμο σνακ χαμηλών θερμίδων και είναι επίσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Προσφέρουν μια μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, η οποία σας βοηθά να είστε χορτάτες και διατηρεί την καρδιά και το έντερό σας υγιή.

Κάνουν καλό στην καρδιά

Η κατανάλωση περισσότερων τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες έχει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Πιστεύεται ότι η λήψη αρκετών φυτικών ινών στη διατροφή σας παίζει ρόλο στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων.

Δεδομένου ότι τα αχλάδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και κάλιο (που βοηθά στην αντιμετώπιση του υπερβολικού νατρίου), αποτελούν ένα εξαιρετικό σνακ που μπορείτε να ενσωματώσετε σε μια υγιεινή διατροφή για την προστασία της καρδιάς σας!

Απώλεια βάρους

Τα αχλάδια, διαθέτουν λίγες θερμίδες,  νερό και ίνες. Αυτός ο συνδυασμός τα καθιστά τρόφιμα φιλικά προς την απώλεια βάρους. Σε μια μελέτη διάρκειας 12 εβδομάδων, 40 ενήλικες που έτρωγαν 2 αχλάδια καθημερινά έχασαν έως και (2,7 εκ.) από την περιφέρεια της μέσης τους. Επιπλέον, μια μελέτη 10 εβδομάδων διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που προσέθεσαν 3 αχλάδια την ημέρα στη συνήθη διατροφή τους έχασαν κατά μέσο όρο 8 κιλά

Έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Αν και η φλεγμονή είναι μια φυσιολογική ανοσοαπόκριση, η χρόνια ή μακροχρόνια φλεγμονή μπορεί να βλάψει την υγεία σας. Τα αχλάδια είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών φλαβονοειδών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ασθένειας. Επιπλέον, τα αχλάδια περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα, όπως ο χαλκός και οι βιταμίνες C και K, οι οποίες επίσης καταπολεμούν τη φλεγμονή.

Χαμηλότερος κίνδυνος διαβήτη

Τα αχλάδια – ιδιαίτερα οι κόκκινες ποικιλίες – μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση του κινδύνου διαβήτη. Μια μεγάλη μελέτη σε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 5 ή περισσότερων μερίδων φρούτων εβδομαδιαίως πλούσιων σε ανθοκυανίνες όπως τα κόκκινα αχλάδια συσχετίστηκε με 23% χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Προάγουν την υγεία του εντέρου

Τα αχλάδια είναι μια εξαιρετική πηγή διαλυτών και αδιάλυτων ινών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του πεπτικού συστήματος. Αυτές οι ίνες συμβάλλουν στη διατήρηση της κανονικότητας του εντέρου με την αποσκλήρυνση και τη συσσώρευση των κοπράνων.

Μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στα αχλάδια, κυρίως εκείνοι που έχουν αλλεργία στην ομάδα φυτών της γύρης σημύδας.

Τα σημάδια μιας αλλεργίας συνήθως αναπτύσσονται μέσα σε λίγα λεπτά και μπορεί να περιλαμβάνουν κνησμό στο στόμα ή το λαιμό, κοκκινίλες στο δέρμα ή βήχα. Θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας, εάν εμφανίσετε ανεπιθύμητη αντίδραση.

Εάν εμφανιστούν πιο σοβαρά συμπτώματα όπως δυσκολία στην αναπνοή, ζάλη ή μπλε χείλη, τότε αυτή είναι μια σοβαρή αντίδραση, γνωστή ως αναφυλαξία, και απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: