Οι συνήθειες που πρέπει να κόψετε για να γλυτώσετε από εγκεφαλικό – Τα μυστικά για καλή υγεία

Κοινοποίηση:
εγκεφαλικό

Ένα εγκεφαλικό “σκοτώνει” τα εγκεφαλικά κύτταρα ενώ αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες θανάτου στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς καταγράφεται ένα κάθε πέντε λεπτά. Δείτε ποιες συνήθειες πρέπει να αποφεύγετε και ποιο είναι το μυστικό για “καλή υγεία”.
Γίνεται οι καθημερινές μας συνήθειες να μας οδηγήσουν σε εγκεφαλικές βλάβες και μείωση του προσδόκιμου ζωής; Τι θα λέγατε εάν μπορούσατε να έχετε τον έλεγχο για να εξαλείψετε ή να μειώσετε τους κινδύνους που συνδέονται με ένα εγκεφαλικό;
Φαίνεται, σύμφωνα με την βρετανική Express, ότι υπάρχει καταφατική απάντηση, όπως αναφέρει ο γιατρός Μινές Κάτρι, καθώς ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους πρόκλησης εγκεφαλικού είναι το κάπνισμα ή το «μάσημα» καπνού.
«Ο καπνός του τσιγάρου προκαλεί συσσώρευση λίπους στην κύρια αρτηρία του λαιμού σας. Πυκνώνει επίσης το αίμα σας και το κάνει πιο πιθανό να πήξει».

Τι συμβαίνει όμως εάν δεν καπνίζει κάποιος; «Ακόμα και ένας παθητικός καπνιστής μπορεί να επηρεαστεί» από τον καπνό, πρόσθεσε ο γιατρός.
Για τον λόγο αυτό, προκειμένου να μειώσετε τις πιθανότητες για ένα εγκεφαλικό, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας, είναι να μείνετε μακριά από τον καπνό του τσιγάρου.
Το Βρετανικό Ίδρυμα για καρδιακές παθήσεις (BHF) επικαλείται έρευνα που δείχνει πως εάν το σταματήσετε για 28 ημέρες, έχετε πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να το κόψετε για πάντα».

Ο γιατρός Κάτρι, επισημαίνει πώς ένας καθιστικός τρόπος ζωής, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εγκεφαλικού.
«Οι πιθανότητες για ένα εγκεφαλικό μπορεί να αυξηθούν, εάν κάποιος είναι υπέρβαρος», σημειώνει ο γιατρός.
Το μυστικό για καλή υγεία
«Μπορείτε να ελαττώσετε τις πιθανότητες κάνοντας γυμναστική κάθε ημέρα. Κάντε έναν γρήγορο περίπατο 30 λεπτών ή ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών, όπως τα πουσ-απς και κάντε βαράκια».
Με έναν «δραστήριο» καθημερινό τρόπο ζωής, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο υψηλής πίεσης του αίματος, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη, σύμφωνα με ειδικούς του βρετανικού συστήματος υγείας (NHS).
Όλες αυτές οι συνθήκες υγείας, είναι παράγοντες κινδύνου για ένα εγκεφαλικό, τόνισε ο γιατρός Κάτρι.
«Η άσκηση είναι η θαυματουργός θεραπεία που πάντα είχαμε αλλά για πολύ καιρό, είχαμε παραμελήσει να “πάρουμε την κατάλληλη δόση”» λένε οι ειδικοί του NHS.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των γιατρών για τη φυσική άσκηση, οι ενήλικες «πρέπει να είναι δραστήριοι κάθε ημέρα».
Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 150 λεπτά φυσικής δραστηριότητας την εβδομάδα, όπως περπάτημα ή ποδηλασία.
«Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερο», τονίζουν οι ειδικοί υγείας. «Παίρνοντας μέρος σε δραστηριότητες όπως αθλήματα ή άσκηση, θα σας κάνουν πιο υγιείς».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: