Οι πρώτες υπογραφές για το υδατοδρόμιο της Πάτρας έπεσαν!

Κοινοποίηση:
ydatodromio-patra

Στην υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του δικαιώματος για τη διαχείριση και λειτουργία των υποδομών και υπηρεσιών του υδατοδρομίου της Πάτρας, προχώρησαν σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Α.Ε., Παναγιώτης Τσώνης, και οι εκπρόσωποι της εταιρείας ΙΚΕ «Υδατοδρόμιο Λιμένος Πατρών».

Σε δηλώσεις που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ., Παναγιώτης Τσώνης, τόνισε ότι «σήμερα κάναμε άλλο ένα σημαντικό βήμα για να καταστεί η πόλη και το λιμάνι της Πάτρας, κεντρικός κόμβος ενός πρώτου στοιχειώδους δικτύου υδατοδρομίων στη Δυτική Ελλάδα, συμβάλλοντας έτσι στην τουριστική και γενικότερη οικονομική αναπτυξιακή δυναμική της ευρύτερης περιφέρειας».

«Το πιστέψαμε και το πετύχαμε» είπε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε το προσωπικό του Ο.Λ.ΠΑ., διότι, όπως είπε, «συνέβαλε για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να υπογράψουμε τη σύμβαση παραχώρησης».

Με την υπογραφή της σύμβασης ο Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε., ως κάτοχος άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου Πατρών, παραχωρεί στην «Υδατοδρόμιο Λιμένος Πατρών ΙΚΕ» τη διοίκηση, διαχείριση, λειτουργία και εκμετάλλευση του υδατοδρομίου. Το εταιρικό σχήμα, σύμφωνα με τον Ο.Λ.ΠΑ., θα εκτελεί τις δραστηριότητες παραχώρησης, σύμφωνα με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί, παρέχοντας το απαιτούμενο επίπεδο εξυπηρέτησης καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης, ενώ η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης είναι 12 χρόνια.

Το αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο βρίσκεται στη χερσαία περιοχή του βόρειου λιμένα, ενώ για την λειτουργία του υδατοδρομίου ο Ο.Λ.ΠΑ. θα διαθέσει στο φορέα λειτουργίας του, ένα οίκημα για την εξυπηρέτηση πτήσεων και επιβατών.

Στο οίκημα υπάρχουν χώροι έκδοσης σςκαι ελέγχου εισιτηρίων, χώροι αναμονής με τον απαραίτητο ξενοδοχειακό εξοπλισμό, χώροι ελέγχου επιβατών και αποσκευών, καθώς και εξοπλισμένο γραφείο διοίκησης και ασφάλειας.

Επίσης, θα διαθέσει πλωτό προβλήτα που έχει κατασκευαστεί για την ασφαλή πρόσδεση των υδροπλάνων καθώς και για την πρόσδεση του σκάφους υπηρεσίας του υδατοδρομίου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: