Οι πολυβιταμίνες βοηθούν τη μνήμη των ηλικιωμένων

Κοινοποίηση:
ΦΡΣΕΔΦΔΣ

Χάπι για τη μνήμη είναι οι πολυβιταμίνες για τους ηλικιωμένους, σύμφωνα με νέα έρευνα που διαπίστωσε ότι η καθημερινή λήψη τους διατηρεί το μυαλό «ξυράφι» για δύο χρόνια παραπάνω.

Για τις ανάγκες της έρευνας, που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «The American Journal of Clinical Nutrition», οι ερευνητές του αμερικανικού The American Journal of Clinical Nutrition μελέτησαν 573 εθελοντές άνω των 50 ετών, από το 2016 μέχρι τις ημέρες μας.

Από αυτούς, οι 272 λάμβαναν καθημερινά πολυβιταμίνες γνωστής εταιρίας που περιείχαν, μεταξύ άλλων, βιταμίνη D, ασβέστιο και ψευδάργυρο, ουσίες που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Οι υπόλοιποι 301 εθελοντές λάμβαναν κάθε ημέρα χάπι placebo, που δεν περιείχε βιταμίνες.

Κάθε δύο ή τρία χρόνια οι ερευνητές υπέβαλλαν τους εθελοντές σε ειδικά τεστ, με τα οποία αξιολογούσαν την κατάσταση της μνήμης τους και τις ικανότητάς τους να λαμβάνουν αποφάσεις. Παρατήρησαν ότι η λήψη των πολυβιταμινών όχι μόνο καθυστερούσε την εξασθένηση της μνήμης κατά δύο χρόνια, αλλά βελτίωνε κιόλας τη μνήμη.

Η έρευνα, όπως έγραψε στη μελέτη ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Chirag Vyas, «παρέχει ισχυρές και στιβαρές αποδείξεις ότι η καθημερινή λήψη πολυβιταμινών που περιέχουν πάνω από 20 βασικά θρεπτικά μικροσυστατικά βοηθάει στην πρόληψη της απώλειας μνήμης και καθυστερεί την έκπτωση των γνωστικών λειτουργιών του εγκεφάλου».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: