«Οι πειθαρχικές αναφορές της ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ κατά των Δικαστών των Αθηνών Στεφανίας Χανιώτη και Μιχαήλ Χαριάτη.»

Κοινοποίηση:
apokalipsi-makeleio

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε μια άκρως μεροληπτική και εμπαθής στάση ορισμένων πρωτοδίκων Αθηνών απέναντι στην δικαστική μεταχείριση της εταιρείας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ».

Συγκεκριμένα, επί δικαστικής διαμάχης που προέκυψε ύστερα από αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων του Υπουργού Υγείας, Βασίλειου Κικίλια και του Βουλευτή Επικρατείας, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου κατά της εταιρείας μας εκδόθηκαν δύο κατάφορα αντισυνταγματικές και μεροληπτικές αποφάσεις από τους πρωτοδίκες Στεφανία Χανιώτη και Μιχαήλ Χαριάτη, αντιστοίχως, οι οποίες υποχρεώνουν την «ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ»να απέχει από κάθε αναφορά, άμεση ή έμμεση (φωτογραφική δηλαδή) στα ανωτέρω στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, τόσο στην έντυπη εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ όσο και στην ιστοσελίδα makeleio.gr!

 

Πρόκειται για δύο άκρως αντισυνταγματικές και κατά παράβαση του Ευρωπαϊκού Δικαίου εκδοθείσες αποφάσεις που φιμώνουν κυριολεκτικά δύο από τα δημοφιλέστερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με περιεχόμενο που όμοιό τους απαντάται μόνο επί ολοκληρωτικών καθεστώτων· Πρόκειται κυριολεκτικά για την νομιμοποίηση της προληπτικής λογοκρισίας· για τη δημιουργία «εγκλημάτων γνώμης» προς όφελος μάλιστα δύο δημοσίων προσώπων – πολιτικών που κατέχουν καίρια αξιώματα και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας. Οι αποφάσεις αυτές, με το αφοριστικό περιεχόμενο τους κατά της εταιρείας μας, βάλλουν κατά του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος της έκφρασης, της ελευθεροτυπίας, του πληροφορείν και του πληροφορείσθαι.

Η εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» από το πρώτο φύλλο της κυκλοφορίας της, δεσμεύτηκε ότι θα επιτελέσει με πάθος το δημοσιογραφικό λειτούργημα και ότι δεν θα διστάσει να έρθει αντιμέτωπη με το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο προς όφελος της πραγματικής ενημέρωσης του Έλληνα πολίτη. Η εταιρεία μας είναι αποφασισμένη να προασπίσει τα έννομα συμφέροντα και δικαιώματά της και για το λόγο αυτό, έχουμε προσφύγει ενώπιον της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ελεγχθούν πειθαρχικά οι ανωτέρω πρωτοδίκες για τη τυχόν τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων, αιτούμενοι επιπλέον τη διερεύνηση προσωπικής ή οποιαδήποτε άλλης σχέσης τους με τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και με τον κοινό παρονομαστή αυτών, τον κοινό συνήγορο τους Νικόλαο Αγαπηνό.

Η ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ, μετά των συνηγόρων της, θα παρακολουθεί στενά την πορεία των πειθαρχικών αναφορών όπως αυτές παρατίθενται κατωτέρω, αναμένοντας εναγωνίως τις ενέργειες και τις αποφάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

Η ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ σέβεται τη Δικαιοσύνη, αλλά και η Δικαιοσύνη πρέπει να σέβεται εμάς γιατί ισχύει η αρχή ότι «όλοι είμαστε ίσοι έναντι του Νόμου».

 

 Η ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ

Δείτε εδώ ολόκληρη την αναφορά κατά ΧΑΡΙΑΤΗ

Δείτε εδώ ολόκληρη την αναφορά κατά ΧΑΝΙΩΤΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: