Οι λαοί ζητούν κοινόβια και «πόλεις των 15 λεπτών»!! Σοκαριστική έρευνα

Κοινοποίηση:
empty-walkway-amidst-buildings

Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως η έρευνα της RE/MAX Εurope που διενεργήθηκε σε 22 χώρες της Ε.Ε. με τη συμμετοχή 22.000 πολιτών.

Δείγματα συλλέχθηκαν και από τη χώρα μας.

Αξιοσημείωτη είναι η τάση μικρών και μεγάλων προς την συνιδιοκτησία και τη συγκατοίκηση ενός σπιτιού.

Με αφορμή δε τα ολοένα και πιο αυξημένα ενοίκια, το ακριβό κόστος ζωής αλλά και την έλλειψη ακινήτων (η οποία είναι τεχνητή!!!), εκατομμύρια Ευρωπαίοι εξετάζουν σήμερα τη «λύση» της συγκατοίκησης με ένα ή περισσότερα πρόσωπα, ακόμα κι αν αυτά δεν προέρχονται από το περιβάλλον τους.

Συγκεκριμένα το 56% των ερωτηθέντων (δηλαδή πάνω από τους μισούς) παραδέχονται πως θα μπορούσαν να φανταστούν τον εαυτό τους να μοιράζεται μία κατοικία με άλλους ανθρώπους, αρκεί να είχαν έναν προσωπικό χώρο (π.χ. ένα δωμάτιο δικό τους. Δηλαδή μερικά μόνο τ.μ.!!!!).

Το 24%, δηλαδή σχεδόν 1 στους 4, γοητεύεται από την ιδέα της…συνιδιοκτησίας με άλλα άτομα.

Επίσης σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (49%) που είναι άνω των 35 ετών, έχουν στο μυαλό τους να μετακομίσουν σε άλλο σπίτι και να ζουν με το καθεστώς της συγκατοίκησης.

Ακόμα και συνταξιούχοι Ευρωπαίοι παραδέχονται ότι θα το σκέφτονταν να συγκατοικήσουν!!!

Πόλεις 15 λεπτών
Έχοντας αποδεχθεί πολλοί την ιδέα ενός…κοινόβιου, σήμερα μεγάλος λόγος γίνεται για τις πόλεις των 15 λεπτών για τις οποίες πρώτος έγραψε ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, όταν όλοι σιωπούσαν!!

Αποκαλυπτικά είναι και εδώ τα στοιχεία της έρευνας!

Πάνω από 1 στους 3 Ευρωπαίους (ήτοι το 31%) έχει ακούσει για το μοντέλο-εφιάλτη της πόλης των 15 λεπτών.

Η…φιλοσοφία του συγκεκριμένου μοντέλου είναι να τοποθετεί όλες τις «κρίσιμες» υπηρεσίες που χρειάζεται ένας πολίτης σε απόσταση 15 λεπτών (το πολύ) ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ (και ΟΧΙ με το αμάξι ή άλλο όχημα!!) από το σπίτι του.

Δηλαδή νοσοκομεία, φαρμακεία, (κοινωνικά) παντοπωλεία, (κοινωνικά) πλυντήρια, χώροι πρασίνου/πλατείες. Όλα θα βρίσκονται σε απόσταση 15 λεπτών από το σημείο κατοικίας του!

Αυτή την φρικτή φυλακή φαίνονται να αποδέχονται πάνω από τους ερωτηθέντες. Συνολικά το 55% θεωρεί πως θα υπήρχε μεγάλο όφελος από ένα τέτοιο μοντέλο!

Μάλιστα το 44,8% δηλώνει πως το…ικανοποιεί το περιβαλλοντικό όφελος των πόλεων των 15 λεπτών.

Οι ίδιοι οι λαοί επομένως ζητούν να ζουν περιορισμένοι στις γειτονιές-φυλακές στις οποίες εν καιρώ κουμάντο θα κάνουν οι συμμορίες!

Φυσικά κανείς δεν θα εργάζεται ούτε θα έχει προσωπικό χώρο ούτε κάποιου είδους εργασία. Αυτό θέλουν να κάνουν και έχουν αρχίσει ήδη να το προπαγανδίζουν.

Το el.gr θεωρεί ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δεν είναι δυνατόν να εκπροσωπούν την πραγματικότητα, διότι κανείς δεν είναι δυνατόν να θέλει να είναι φυλακισμένος μέσα σε ένα γκέτο των 15 λεπτών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: