Οι καταθέσεις-σοκ για την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ – «Kάνει πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»

Κοινοποίηση:
δωδσσωδδωσδωσωδ

Για πλύση εγκεφάλου και βάναυση ψυχολογική κακοποίηση, με θύματα τα παιδιά τους, κατηγορούν πατεράδες ψυχολόγο της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία ελέγχεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από «βροχή» καταγγελιών για ψευδείς γνωματεύσεις σε βάρος πατεράδων για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους.

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. σχημάτισαν μία ογκώδη δικογραφία 2.000 σελίδων, που παραδόθηκε στη Δικαιοσύνη μαζί με συνολικά 53 ψηφιακούς δίσκους με συνομιλίες που καταγράφηκαν από τον «κοριό» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι πατεράδες κατηγορούν τη ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. για εμφύτευση πλαστών αναμνήσεων στα παιδιά τους, με σκοπό να τεκμηριωθεί η ασέλγεια στις γνωματεύσεις της. Με τον τρόπο αυτό προκαλούσε, όπως κατέθεσαν, ψυχικό πόνο και βλάβη στα μικρά παιδιά, καθώς τα ανάγκαζε να υιοθετούν κατασκευασμένες αντιλήψεις για τον γονέα τους. Μάλιστα, φέρονται να προσκόμισαν στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. αθωωτικές αποφάσεις δικαστηρίων που αναφέρουν ότι τα παιδιά υπέστησαν τραυματική εμπειρία, που τα έπληξε καίρια και ανεπανόρθωτα.

Οι πατεράδες που κατέθεσαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων υποστήριξαν ότι η ψυχολόγος έκανε ψυχοθεραπεία και συνεδρίες στα παιδιά, με σκοπό να τα «προετοιμάσει» πριν αυτά καταθέσουν στο Τμήμα Ανηλίκων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ένας από τους καταγγέλλοντες προσκόμισε στις Αρχές έγγραφο με το γραφικό χαρακτήρα της συζύγου του με τη φράση «οριστικά το στήνουμε με την….».

Στην κατάθεσή του ο συγκεκριμένος πατέρας, κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος της κόρης του, σημειώνει:

«Η ψυχολόγος διά της υποβολής προσπάθησε να δημιουργήσει πλαστές αναμνήσεις στην ανήλικη κόρη μου με σκοπό να τεκμηριώσει την ασέλγεια στις γνωματεύσεις της, τις οποίες χορηγούσε στην πρώην σύζυγό μου για να τις χρησιμοποιήσει δικαστικά. Η ψυχολόγος μεθοδευμένα προκαλεί ψυχικό πόνο, ικανό να επιφέρει ψυχική βλάβη, κακοποιώντας με τον τρόπο αυτό το ανήλικο παιδί, ενώ παράλληλα με την υιοθέτηση ψευδών και κατασκευασμένων αντιλήψεων για την προσωπικότητα του πατέρα, προκαλεί διαταραχές στις γνωστικές λειτουργίες τους. Προσπαθεί μέσω των ψυχοθεραπευτικών της επαφών να ωθήσει τα ανήλικα να καταθέσουν στις επίσημες αρχές αυτά που η ίδια έχει βεβαιώσει προκαταβολικά στις εκθέσεις της, δημιουργώντας ψευδείς μνήμες περί δήθεν σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα τους, αλλοιώνοντας διά της υποβολής, την εικόνα τους γι’ αυτόν».

Ο ίδιος πατέρας προσκόμισε έγγραφο που αναφέρει ότι η πρώην σύζυγός του έγραφε σε σημειώσεις της «… οριστικά το στήνουμε με την… (αναφέρει αρχικό γράμμα του ονόματος του παιδιού της) για την ασέ (σ.σ. εννοεί ασέλγεια, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα) κατόπιν υπόδειξης της… (γράφει τα αρχικά του ονόματος της ψυχολόγου) και όχι με τον… (σ.σ. αναφέρει το αρχικό γράμμα του ονόματος του άλλου παιδιού της), γιατί κάτι τέτοιο είναι πολύ επικίνδυνο και δεν το αναλαμβάνει, ενώ με την… είναι πιο εύκολο και μπορεί να τον κλείσει μέσα».

«Τα προετοίμαζε»

Σε άλλη περίπτωση πατέρας αναφέρει ότι «η ψυχολόγος εξέταζε τα ανήλικα παιδιά πριν ακόμα εξεταστούν επίσημα από τις Αρχές, προετοιμάζοντας τα και υποδεικνύοντας σε αυτά τι ακριβώς θα καταθέσουν, καθώς λόγω της μικρής τους ηλικίας δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν τι καταθέτουν. Δια της υποβολής κάνει τα παιδιά να καταθέτουν στις αρχές ανυπόσπαστα πράγματα και καταστάσεις, ενώ η επί μακρόν παρακολούθησή τους από την ίδια τα τραυματίζει ανεπανόρθωτα και έχει ως στόχο την πατρική αποξένωση».

Ο ίδιος γονιός προσκομίζει το σκεπτικό της αθωωτικής για εκείνον απόφασης του δικαστηρίου, που σημειώνει ότι «η ανήλικη συνοδευόμενη από τη μητέρα της επισκέφτηκε τη ψυχολόγο πριν η ανήλικη εξεταστεί στη ΓΑΔΑ από τον αρμόδιο ανακριτικό υπάλληλο».

Δικαστική απόφαση σημειώνει ότι «το παιδί έχει αναμφίβολα διέλθει από διαρκείς τραυματικές καταστάσεις που έχουν πλήξει καίρια, ανεπανόρθωτα και κατά τρόπο ανεπίστρεπτο την παιδική του ηλικία».

Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια

Οι φάκελοι που χειρίστηκε το Εσωτερικών Υποθέσεων δεν σταματούν εδώ. Πατέρας καταγγέλθηκε από την πρώην σύζυγό του το 2013, καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε 10 χρόνια κάθειρξη και μετά από δικαστικό «μαραθώνιο» αθωώθηκε αμετάκλητα τον Ιούνιο του 2023.

Κατέθεσε ότι το διάστημα που δεν έβλεπε την κόρη του, λόγω της άρσης της επικοινωνίας που του επιβλήθηκε, η ψυχολόγος σε συνεννόηση με τη μητέρα κατάφεραν να πετύχουν την πλύση εγκεφάλου στο παιδί και να του εμφυτεύσουν ψευδείς μνήμες.

Στο ίδιο μήκος κύματος άλλος πατέρας υποστηρίζει ότι η ψυχολόγος δημιουργεί βιώματα στο παιδί. Η καταγγελία σε βάρος του τέθηκε στο αρχείο ως αβάσιμη.

Στην απόφαση του Πρωτοδικείου που προσκόμισε ο πατέρας γίνεται μνεία στην τραυματική εμπειρία των παιδιών λόγω της συμμετοχής τους στη σφοδρή δικαστική διαμάχη των γονέων μέσω της «ψυχολογικής στήριξης» που τους παρείχε η ψυχολόγος, η οποία δεν είχε κυρίαρχο στόχο τη ψυχολογική θωράκιση των παιδιών αλλά αποσκοπούσε να ισχυροποιηθούν οι θέσεις της μητέρας και να αποδομηθεί εντελώς ο ρόλος του πατέρα και της οικογένειας.

Υποβάλλει ακατάλληλες ερωτήσεις

Στις Εσωτερικές Υποθέσεις κατέθεσε πραγματογνώμονας-παιδοψυχίατρος, οποίος σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ψυχολόγος λειτουργεί αντιδεοντολογικά, κάνοντας συνεδρίες με τα ανήλικα παιδιά λίγες ημέρες πριν την επίσημη πραγματογμομωσύνη ή ακόμα προβαίνει στην εξέταση του ανηλίκου, παρουσία προσώπων του συγγενικού περιβάλλοντος ή υποβάλλει τα παιδιά σε ακατάλληλες ερωτήσεις.

«Είναι γνωστό στη βιβλιογραφία ότι οι ενήλικοι μπορούν να υποβάλλουν τα μικρά παιδιά, ηλικίας από 3 έως 8 ετών σε ψευδή γεγονότα. Τα παιδιά ενσωματώνουν ως πραγματικές πολλές από τις ψευδείς πληροφορίες που τους παρέχονται από τον ενήλικο και τις αναφέρουν σε μεταγενέστερη ανάκληση του γεγονότος».

Η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. που ελέγχεται πλέον από τις δικαστικές Αρχές αρνείται τα πάντα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: