Οι καλύτεροι σεφ προτείνουν: Πριν βράσετε τα μακαρόνια…

Κοινοποίηση:
makaronia_vrasimo

Τα μακαρόνια είναι αγαπημένο φαγητό και εύκολο, μάλιστα, στο μαγείρεμα, αλλά ακόμη και σε αυτό γίνονται αρκετά λάθη, με τους καλύτερους σεφ να μας προτείνουν το τι πρέπει να κάνουμε πριν καν τα βράσουμε.

Η αλήθεια είναι πως η μακαρονάδα είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς αν αποφασίσει να ασχοληθεί με την μαγειρική, όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και ερασιτεχνικά. Και όταν μαθαίνει κανείς τη διαδικασία δεν μπορεί να πιστέψει ότι μπορεί κάτι να γίνει λάθος με μία τόσο εύκολη διαδικασία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν μεγάλοι σεφ, το νερό που βράζει πριν πέσουν τα μακαρόνια θα πρέπει να είναι αλμυρό. Ο λόγος έχει να κάνει με την βοήθεια που δίνουν στα μακαρόνια να αποκτήσουν πιο σκληρή επιφάνεια, ενώ παράλληλα, το αλάτι δεν επιτρέπει την απώλεια θερμότητας μόλις πέφτουν τα ζυμαρικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: