Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα μειώνουν τις τιμές σε data

Κοινοποίηση:
ΑΦΟΡ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας είχε το πρωί της Παρασκευής (6/12) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης ενθάρρυνε τις εταιρείες να αναπροσαρμόσουν προς τα κάτω την τιμολογιακή πολιτική τους σε ό,τι αφορά τα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας, οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις και η ειδική φορολογία.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote, Μιχάλης Τσαμάζ, ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Χάρης Μπρουμίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της Wind, Νάσος Ζαρκαλής.

Από κυβερνητικής πλευράς ήταν παρόντες ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Άκης Σκέρτσος και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης.

Τις επόμενες μέρες οι εταιρείες αναμένεται να ανακοινώσουν τις αλλαγές. Αυτές δεν θα περιλαμβάνουν μείωση των τιμών στα δεδομένα, αλλά διπλασιασμό των δεδομένων με τις τιμές που ισχύουν σήμερα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: