Οι γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα: Γυναίκες που δολοφονήθηκαν από συζύγους, συντρόφους & συγγενείς (φώτο)

Κοινοποίηση:
karolain

Η δολοφονία της Καρολάιν από τον 33χρονο σύζυγό της δεν είναι η πρώτη υπόθεση γυναικοκτονίας στην Ελλάδα, καθώς δεκάδες είναι οι γυναίκες που έχουν δολοφονηθεί από τα χέρια των συζύγων, συντρόφων ακόμα και τον ίδιο τους τον πατέρα.

Δεν πρόκειται ούτε για εγκλήματα πάθους, ούτε «τυφλώθηκαν» από τον έρωτα, αλλά ούτε από ζήλια.

Ανατριχίλα προκαλεί η προανακριτική απολογία του πιλότου

Δεκάδες γυναίκες έχουν πέσει θύματα των αντρών που το χέρι τους όπλισε η πατριαρχία, θεωρώντας τα θύματά τους κτήματά τους νομίζοντας πως μπορούν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο πάνω τους.

Την τεμάχισε και την πέταξε στα σκουπίδια

Το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά έφερε στη μνήμη μας το έγκλημα του Παναγιώτη Φραντζή, που σκότωσε τη σύζυγό του, την 18χρονη Ζωή, την τεμάχισε και πέταξε τα μέλη του κορμιού της σε κάδους απορριμμάτων. Τι είχε γίνει τότε;

Τα ξημερώματα μιας ζεστής μέρας του Ιουνίου του 1987 (η 25η Ιουνίου του 1987 ήταν ημέρα απεργίας για τους οδηγούς απορριμματοφόρων της Αττικής) ένας ρακοσυλλέκτης που αναζητούσε, σε κάδους σκουπιδιών στα κάτω Πατήσια, φακέλους αλληλογραφίας με γραμματόσημα, ήρθε αντιμέτωπος με ένα αποτρόπαιο θέαμα…

Σε μια από τις σακούλες ανακάλυψε ανθρώπινα μέλη! Ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και έτσι άρχισε η εξιχνίαση μιας από τις σκληρότερες δολοφονίες στα αστυνομικά χρονικά… «Νόμισα ότι είναι χοιρινό κρέας. Μόλις το αναποδογύρισα διαπίστωσα ότι ήταν κομμάτι από γυναικείο σώμα», θα πει αργότερα στην αστυνομία, ο ρακοσυλλέκτης Κωνσταντίνος Βουζίκας.

Ο 27χρονος Παναγιώτης Φραντζής παραδίδεται στα γραφεία της ΓΑΔΑ και ομολογεί, πριν ακόμη ταυτοποιηθεί η σορός της γυναίκας. Το τεμαχισμένο πτώμα ανήκε στη Ζωή Γαρμανή – Φραντζή και ο δράστης υπέδειξε στους αστυνομικούς, πού είχε πετάξει τις σακούλες με τα μέλη του κορμιού της. Τυχαία το έμαθε ο πατέρας της κοπέλας: Ο Γεώργιος Γαρμενής, συνταξιούχος εφοριακός, είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι του, όταν είδε κόσμο στο σπίτι της κόρης του, όπου και πληροφορήθηκε το τραγικό συμβάν.

Ο ιατροδικαστής Πάνος Γιαμαρέλος είχε δηλώσει τότε για τον δράστη ότι «δείχνει μια ψυχική διαστροφή του εγκληματία, αφού μετά το θάνατο ηδονιζόταν ή εκδικούνταν κάνοντας κομμάτια το θύμα του».

Την αποκεφάλισε και την αναζητούσε στα κανάλια

Στις 8 Ιανουαρίου του 1999 έγινε ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα, που οι λεπτομέρειές του συγκλόνισαν την κοινή γνώμη.

Ο 24χρονος Γ.Σ δολοφόνησε την Αμερικανίδα μνηστή του, Τζούλι Μαρί Σκάλι, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού.

Την έβαλε σε βαλίτσα και για να χωρέσει της έκοψε το κεφάλι ενώ προσπάθησε δύο φορές να κάψει τη σωρό της χωρίς να το καταφέρει. Πέταξε το κεφάλι της στη θάλασσα, μαζί με το σιδεροπρίονο και το μπιτόνι.

Η βαλίτσα με το διαμελισμένο πτώμα βρέθηκε σε λίμνη κοντά στο σημείο του εγκλήματος. Πέρασαν 19 μέρες ώσπου ο Γ.Σ ομολόγησε…

Οι έντονες λογομαχίες ήταν σύνηθες φαινόμενο. Μια από αυτές έγινε όταν το ζευγάρι ξεκίνησε από την Καβάλα με προορισμό την Αθήνα και το σπίτι του πατέρα του και έμελλε να είναι και η τελευταία διαμάχη. Το πτώμα της άτυχης κοπέλας βρέθηκε σε λίμνη κοντά στον τόπο του εγκλήματος. Το κεφάλι της δε βρέθηκε ποτέ Πάνω στον τσακωμό, το αυτοκίνητο βγήκε από την Εθνική Οδό και κατευθύνθηκε σε χωματόδρομο. Εκεί ο οδηγός, Γ.Σ έπιασε τη μνηστή του από το λαιμό και την έσφιξε. Μετά από κάποια λεπτά, η Τζούλι ήταν νεκρή.

Ο δράστης όμως, πάνω στον πανικό του όπως δήλωσε, αργότερα προσπάθησε να κάψει το πτώμα και να πετάξει τις στάχτες της 31χρονης στη θάλασσα. Έτσι πήγε στο σπίτι της γιαγιάς του και πήρε μια μεγάλη βαλίτσα για να την βάλει μέσα. Προμηθεύτηκε και ένα σιδεροπρίονο καθώς είδε πως από τη βαλίτσα εξείχε το κεφάλι του άτυχου μοντέλου.

Επέστρεψε κοντά στον τόπο του εγκλήματος, έβγαλε τη βαλίτσα και έκοψε το κεφάλι. Στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει φωτιά, χωρίς πάλι να τα καταφέρει. Τότε πήρε την απόφαση να πετάξει τη βαλίτσα στη λίμνη. Ξεκίνησε τον δρόμο της επιστροφής προς την Καβάλα και στα μέσα της διαδρομής πέταξε το κεφάλι στη θάλασσα…

Την σκότωσε και την έθαψε

Το 2005 εξαφανίζεται η 20χρονη Κική από τη Βέροια.

Ο φίλος της, Δάνος Μουρατίδης βγαίνει στην εκπομπή για να εκφράσει την ανησυχία του για την τύχη της κοπέλας αλλά πέφτει σε σωρεία αντιφάσεων. Η εκπομπή σε έρευνα στο σπίτι της 20χρονης αποκαλύπτει σημειώσεις από το ημερολόγιό της , οι οποίες «μιλούν» για τη βία που ανεχόταν, έχοντας «προφητεύσει’ το τραγικό τέλος της.

Το πτώμα της κοπέλας βρίσκεται θαμμένο σε ερημική περιοχή και αποκαλύπτεται η συνεργασία του θύτη με συγγενή του.

Της έκοψε το κεφάλι και το περιέφερε στη Σαντορίνη

Μια αποτρόπαιη δολοφονία συγκλόνισε τη Σαντορίνη στις 3 Αυγούστου του 2008.

Η περίπτωση τής μόλις 25 ετών Αδαμαντίας Κάρκαλη στη Σαντορίνη σόκαρε όσο ελάχιστες δολοφονίες.

Το έγκλημα έγινε στο χωριό Βουρβούλος του κυκλαδίτικου νησιού.

Πρωταγωνιστής-θύτης ο Αθανάσιος Αρβανίτης, 31 ετών, μάγειρας από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος έπειτα από έντονη λογομαχία με το θύμα, τη σύζυγό του, της έκοψε το κεφάλι και βγήκε στους δρόμους του νησιού κρατώντας το στο ένα χέρι και στο άλλο το μαχαίρι, το εργαλείο του στυγερού εγκλήματος.

Σε κατάσταση αμόκ, άρπαξε ξανά το κομμένο κεφάλι της συζύγου του και άρχισε να το τινάζει προς τους αστυνομικούς ρίχνοντάς το μέσα στο περιπολικό. Μπήκε στο αυτοκίνητο της αστυνομίας και πάτησε γκάζι. Όμως ο αστυνομικός έχει προλάβει να τον πυροβολήσει τρεις φορές στο θώρακα και στο συκώτι.

Την έσφαξε με 78 μαχαιριές

Τον Δεκέμβριο του 2011 ο 35χρονος Στάθης Ευσταθίου είχε παρασύρει σε ερημική τοποθεσία την κοπέλα και μετά από καβγά που είχαν την χτύπησε στην καρδιά με κρητικό μαχαίρι τουλάχιστον 10 φορές, αλλά και με κατσαβίδι στο λαιμό.

Κατσαβίδι και μαχαίρι βρέθηκαν καρφωμένα την ώρα που έβγαζαν το άψυχο σώμα της 22χρονης από την λίμνη της Καστοριάς, στην οποία την είχε πετάξει.

Στο facebook ο φερόμενος δράστης  της είχε γράψει δυο ώρες πριν  «εγώ σ’ αγαπούσα πάρα πολύ, θα σε ακολουθήσω».

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει τότε στην αστυνομία ο δράστης της στυγερής δολοφονίας Στάθης Ευσταθίου, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011, είχε ζητήσει από την Ανδριάνα να τον ακολουθήσει από το μέρος όπου βρισκόταν στο αυτοκίνητο για να μιλήσουν για τη σχέση τους. Η 21χρονη κοπέλα του είχε ζητήσει να χωρίσουν πριν κάποιους μήνες προσπαθώντας να συνεχίσει τη ζωή της.

Η κοπέλα προσπάθησε να τον απωθήσει αποκρούοντας με τα χέρια της τις μαχαιριές. Μετά από 78 χτυπήματα στην καρδιά και στον θώρακα, η 21χρονη δεν άντεξε να παλεύει.

Την τσιμέντωσε

Έβαλε το πτώμα της στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στην Παιανία, αλλά λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε, πήρε ξανά τη σορό και την μετέφερε δίπλα στο σπίτι τους, στο πάρκο Πικιώνη, όπου την έθαψε και σκέπασε τον αυτοσχέδιο τάφο με τσιμέντο και πέτρες.

Ο Γιάννης Κατσιλάμπρος υποστήριξε πως ήταν… θύμα των βίαιων συμπεριφορών της συζύγου του, η οποία του μιλούσε άσχημα, τον μείωνε και χειροδικούσε εις βάρος του, ακόμη και μπροστά στα παιδιά τους.

«Προτιμούσε να κάνει έναν καβγά και να ξεσπάσει πάνω μου σαν να ήμουν σάκος του μποξ, παρά να λύσει το πρόβλημα. Το ότι εγώ ήμουν 2 μέτρα κι εκείνη 1,60 μ. δεν σημαίνει ότι δεν με χτυπούσε. Κι ο μεγαλύτερος πόνος ήταν ο ψυχικός. Χίλιες φορές να με χτυπούσε ένας μπράβος, παρά η 1,60 μ. γυναίκα μου που αγαπούσα» είπε αναφέρει χαρακτηριστικά ο συζυγοκτόνος.

Μια μέρα, όπως υποστήριξε, η συζυγός του Παναγιώτα αμφισβήτησε την πατρότητα της κόρης τους. «Με έθιξε, έθιξε τον ανδρισμό μου. Τώρα καταλαβαίνω πως το είπε για να με τρελάνει! Μου επιτέθηκε με μαχαίρι. Εγώ ανέβηκα στο υπνοδωμάτιο, εκείνη με ακολούθησε φωνάζοντας “θα σε σκοτώσω”. Τότε πήρα το σίδερο και τη χτύπησα στο κεφάλι. Αμέσως σηκώθηκε και μου είπε «τι έκανες, ρε μ…α, θα σε κλείσω για πάντα στη φυλακή». Τότε τη χτύπησα με δύναμη στο στήθος. Επεσε κι έμεινε ακίνητη. Προσπάθησα να τη συνεφέρω, αλλά μάταια. Μόλις κατάλαβα τι είχε συμβεί, με έπιασε πανικός. Η πρώτη σκέψη μου ήταν να αυτοκτονήσω. Μετά όμως σκέφτηκα να αποκρύψω το γεγονός για να μεγαλώσω τα παιδιά μου».

«Δεν υπήρξε καβγάς. Εφαγε μαζί της, την άφησε να ξαπλώσει κι όταν εκείνη κοιμήθηκε, τη χτύπησε με το σίδερο στο πρόσωπο. Βλέποντας ότι ήταν ακόμη ζωντανή την έσυρε στο μπάνιο και την έπνιξε» κατέληξε ωστόσο ο εισαγγελέας, παρά την κατάθεση του γυναικοκτόνου.

«Επέδειξε ιδιαίτερα σκληρή συμπεριφορά ακόμη και στο πτώμα της συζύγου του, το οποίο έκρυψε, πέταξε, ξεγύμνωσε, έθαψε και τσιμέντωσε χωρίς ίχνος αγάπης και συμπόνοιας» τόνισε ο εισαγγελέας.

Η δολοφονία Τοπαλούδη

Το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2018, από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους. Το προηγούμενο βράδυ οι Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λουτσάϊ ζήτησαν από την φοιτήτρια να συνευρεθούν ερωτικά στο σπίτι του ενός εκ των δύο. Η ίδια ακολούθησε τους δύο άντρες, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή, κάτι που οδήγησε σε βίαιη αντίδραση των δραστών.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική μελέτη, η Ελένη Τοπαλούδη βιάστηκε ομαδικώς. Εν συνεχεία δέχθηκε επίθεση με σιδερένιο αντικείμενο και έχασε τις αισθήσεις της, κάτι που οδήγησε τους δύο άντρες να μεταφέρουν το σώμα της στη παραλία σε κοντινή περιοχή και να την πετάξουν στη θάλασσα. Με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον ιατροδικαστή έγινε γνωστό ότι η Ελένη Τοπαλούδη ήταν ακόμα ζωντανή. Το θύμα δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι που «ήταν πολύ βαρύ και προκάλεσε κάταγμα στο κρανίο και εγκεφαλική αιμορραγία». Ύστερα από πτώση σε βράχια, που προκάλεσαν οι δύο άντρες, έχασε εντελώς τις αισθήσεις της λόγω σοβαρού τραύματος και πνίγηκε στη θάλασσα. Στο αυτοκίνητο του 21χρονου βρέθηκε DNA υλικό της φοιτήτριας.

Οι δράστες συνελήφθησαν από τις αρχές ύστερα από εξέταση οπτικοακουστικού υλικού και DNA, που οδήγησε στον εντοπισμό τους στις 5 Δεκεμβρίου 2018. Αρχικά, και οι δύο νεαροί ομολόγησαν τις πράξεις τους. Σύμφωνα με ενημέρωση των αρχών τον ίδιο μήνα, ένας εκ των δραστών είχε βίαιο παρελθόν με πολλαπλές καταγγελίες στις αρχές. Ο Αλέξανδρος Λουτσάϊ στη κατάθεση του στις 5 Δεκεμβρίου 2018 ανέφερε ότι η Ελένη Τοπαλούδη βασανίστηκε στο σπίτι και παρακάλεσε τους δύο δράστες να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, λίγο πριν τον θάνατο της.

Την σκότωσε γιατί δεν «συμμορφωνόταν»

Η δολοφονία στην Κέρκυρα, με θύμα την 28χρονη Αγγελική Πέτρου, από τον ίδιο της τον πατέρα, το βράδυ της πρωτοχρονιάς του 2019 είχε σοκάρει.

Η 28χρονη βρέθηκε τελικά νεκρή και θαμμένη στο πίσω μέρος του πατρικού σπιτιού της, στην περιοχή Αλεπού της Κέρκυρας. Από την πρώτη στιγμή τα στοιχεία έδειχναν ότι ο κύριος ύποπτος της δολοφονίας ήταν ο πατέρας της, ο οποίος τελικά ομολόγησε το έγκλημα που διέπραξε, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Μάλιστα, αυτός ήταν που υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που βρέθηκε νεκρή η κόρη του. Αρχικά, ο ομογενής από την Αλβανία άντρας, δεν ομολογούσε την δολοφονία της κόρης του, όμως λύγισε από τις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών που δεν μπορούσε να απαντήσει. Ταυτόχρονα υπέπεσε και σε αντιφάσεις που ξεσκέπασαν την αλήθεια.

Κατά την ανάκρισή του, ο 52χρονος πατέρας παρακαλούσε τους αστυνομικούς να κάνουν τα πάντα για να βρεθεί η κόρη του. «Σας παρακαλώ βοηθήστε με να βρω το παιδί μου» είναι η φράση που έλεγε ξανά και ξανά, μέχρι στο τέλος να λυγίσει και να ομολογήσει ότι ο ίδιος την σκότωσε.

Οι πρώτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο λόγος που ο πατέρας έφτασε στο ανατριχιαστικό έγκλημα, ήταν η σχέση που διατηρούσε η κοπέλα με ένα νεαρό Αφγανό. Μια σχέση που ο πατέρας όχι μόνο δεν ενέκρινε αλλά απαιτούσε να τελειώσει.

Όταν η 28χρονη τον ενημέρωσε πως όχι μόνο δεν πρόκειται να χωρίσει αλλά σκέφτεται να τον παντρευτεί, ο πατέρα της αποφάσισε να την σκοτώσει. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας τους συνάντησης, στο πατρικό σπίτι της άτυχης Αγγελικής, ο δράστης τη χτύπησε στο κεφάλι και της έδωσε τη χαριστική βολή.

Όταν κατάλαβε πως η κόρη του ήταν νεκρή, προσπάθησε να εξαφανίσει το πτώμα. Το πήρε και το έθαψε στο πίσω μέρος της αυλής του σπιτιού. Αμέσως μετά επέστρεψε σπίτι και συνέχισε τη ζωή του, σα να μην τρέχει τίποτα.

Την σκότωσε και μετά αυτοκτόνησε

Κάθε πρωί, ο Νίκος άνοιγε το πρατήριο και το γεγονός ότι εκείνη την ημέρα παρέμενε κλειστό μέχρι λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ανησύχησε τους γνωστούς του ζευγαριού, κάποιοι εκ των οποίων προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί τους χωρίς αποτέλεσμα. Στο σημείο έφτασαν τότε η μητέρα της γυναίκας και ο πατέρας του πρατηριούχου, οι οποίοι ενημέρωσαν το ΑΤ Σπερχειάδας, αστυνομικοί του οποίου με τη βοήθεια κλειδαρά εισήλθαν στο σπίτι και ήρθαν αντιμέτωποι με τη σοκαριστική εικόνα.

Η 50χρονη γυναίκα είχε πυροβοληθεί από 38άρι περίστροφο στο πρόσωπο, ενώ ο 48χρονος σύζυγος κείτονταν κι εκείνος νεκρός μέσα στα αίματα λίγο πιο μακριά, από βολή του ίδιου όπλου στο διάδρομο του σπιτιού. Η πρώτη εκδοχή είναι ότι ο 48χρονος πυροβόλησε την σύζυγό του στο πρόσωπο, πριν στρέψει το ίδιο όπλο επάνω του και αυτοπυροβοληθεί στον δεξιό κρόταφο.

Την σκότωσε με καραμπίνα μέσα στο σπίτι

Ο άντρας, πήρε την καραμπίνα του και πυροβόλησε στο σαλόνι του σπιτιού τους εξ επαφής την 52χρονη, τρεις φορές, στο χέρι, στο πόδι και στο πρόσωπο.

Έπειτα από λίγο, προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του, τραυματίζοντας την κοιλιακή του χώρα με μαχαίρι.

Συγχωριανοί που αντιλήφθηκαν το τραγικό συμβάν αλλά και ένας γιατρός που προσέτρεξε για βοήθεια ειδοποίησαν ασθενοφόρο και την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, είδαν τον άνδρα να στέκεται πάνω από το άψυχο σώμα της γυναίκας του και μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Το ζευγάρι φέρεται να ήταν σε διάσταση, ενώ είχαν αποκτήσει τρία παιδιά.

«Η εμένα ή κανέναν»

O πρώην σύντροφός της Φωτεινής-Σβετλάνας ήταν βίαιος. Μάλιστα, την ενοχλούσε συνεχώς, λέγοντάς της πως δεν θα της επιτρέψει να έχει άλλον άνδρα στη ζωή της.

«Η εμένα ή κανέναν» είναι η χαρακτηριστική φράση του, όπως προκύπτει από το φιλικό περιβάλλον της 43χρονης.

Μάλιστα αναφέρεται ότι την είχε χτυπήσει, αλλά εκείνη δεν το κατήγγειλε ποτέ στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο πρώην σύντροφός της αποτελεί τον Νο1 ύποπτο της άγριας διπλής δολοφονίας στο Λουτράκι, ενώ είναι σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά.

Η άτυχη γυναίκα είχε συνάψει δεσμό με τον φαρμακοποιό πριν λίγες εβδομάδες. Σχεδίαζαν να πάνε εκδρομή σε κοντινό προορισμό το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αλλά τελευταία στιγμή αποφάσισαν να περάσουν το διήμερο στο εξοχικό σπίτι της στο Φλάμπουρο.

Εκεί όπου η Φωτεινή και ο φαρμακοποιός βρήκαν φρικτό θάνατο…

Προμελετημένη συζυγοκτονία

Στις 5 Απριλίου η Κωνσταντίνα δολοφονείται από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Ο γυναικοκτόνος μπήκε στο σπίτι της και αφού τσακώθηκαν την μαχαίρωσε στα πλευρά και την κοιλιά. Τραύματα στα οποία υπέκυψε λίγο αργότερα.

Πριν τη δολοφονία της «φώναζε» για βοήθεια, καθώς ο δολοφόνος της είχε κακοποιητική συμπεριφορά ενώ όπως έγινε έπειτα γνωστό, ο γυναικοκτόνος είχε συχνά κακοποιητική συμπεριφορά τόσο στην Κωνσταντίνα όσο και στην οικογένειά της.

Λίγες μέρες πριν τη σκοτώσει, είχε πάει στο πατρικό της στην Μακρυνίτσα και έστησε καβγά, χτυπώντας την 28χρονη και τους γονείς της.

Ο δράστης ενοχλούσε επανειλημμένα τη γυναίκα και την οικογένεια της, ενώ το θύμα είχε ζητήσει δικαστική συνδρομή ώστε να σταματήσει να τους ενοχλεί.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τη Δευτέρα η 28χρονη είχε ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση και την προστασία της οικογένειας της με την επιβολή περιοριστικών μέτρων.

Ωστόσο μετά τις απαραίτητες συστάσεις ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος, ενώ λίγες ώρες αργότερα πραγματοποίησε το άγριο φονικό.

«Τη σκότωνε στο ξύλο»

Ήταν λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της Πέμπτης η γειτονιά κοντά στη συμβολή των οδών Αιόλου και Πραξιτέλους αναστατώθηκε από έναν παράξενο ήχο.

Κανείς δεν κατάλαβε στην αρχή πως ήταν πυροβολισμός. Κανείς δεν συνειδητοποίησε τι είχε γίνει ούτε όταν βρέθηκαν έξω από το σπίτι του θύματος και βρήκαν την 64χρονη Ελένη πεσμένη στο έδαφος, μέσα στα αίματα.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και εκεί άφησε την τελευταία της πνοή εξαιτίας των τραυμάτων που έφερε στο λαιμό και τον ώμο από όπλο μικρού διαμετρήματος.

Από την αρχή ο θάνατος της αντιμετωπίστηκε ως εγκληματική ενέργεια. Και οι έρευνες στράφηκαν στο ευρύτερο περιβάλλον της.

Δράστης ο 75χρονος εν διαστάσει σύζυγός της, ο οποίος ισχυρίστηκε μετέπειτα ότι «η συμπεριφορά της ήταν τελείως απαράδεκτη».

Φίλες της Ελένης αποκάλυψαν τον εφιάλτη που βίωνε η 64χρονη φίλη τους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όπου την έβρισκε, τη σκότωνε στο ξύλο».

Η 64χρονη δεν πήγαινε στο σπίτι των παιδιών της, αλλά πήγαιναν οι κόρες της στο καθαριστήριο να τη δουν. «Δεν μπορούσε να μπει στην είσοδο, όλο την έδερνε».

Το ζευγάρι είχε χρόνιες δικαστικές διαμάχες και προστριβές. Ο συζυγοκτόνος περίμενε την 64χρονη έξω από το σπίτι της στην οδο Πραξιτέλους και την πυροβόλησε στην τραχηλική χώρα και στην ωμοπλάτη και στη συνέχεια διέφυγε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Από την μια οι αριστεροί μιλάνε για έναν κόσμο ενωμένο και από την άλλη διαχωρίζουν τους φόνους σε γυναικοκτονίες, τρανσοκτονίες, γκεοκτονίες αρκεί βέβαια το θύμα να μην είναι λευκός straight άνδρας όπου εκεί την ονομάζουν “τα ήθελε ο φασίστας”!

  2. Γραφτε και για δολοφονιες συζυγων/συντροφων απο τις γυναικες τους και τους εραστες τους.Ενδεικτικα η “μαυρη χηρα” και ο καπετανιος,η δολοφονια του αστυνομικου Χ.Κολιτσοπουλου το 1982 που μοιαζει πολυ με τα Γλυκα Νερα αφου κι εκει στην αρχη φαινοταν σαν διαρρηξη με δολοφονια…

  3. Τι γυναικοκτονίες ρε χάπατα; Ανθρωποκτονίες ήταν. Αρχίσατε και εσείς τις βλακείες που στη πραγματικότητα προσδιορίζουν την γυναίκα υποτιμώντας την σαν κάτι άλλο από άνθρωπο.

Comments are closed.