Οι βιταμίνες που χρειάζεστε εάν τα μαλλιά σας δεν μεγαλώνουν! Σε ποιες τροφές θα τις βρείτε!

Κοινοποίηση:
ΜΑΛΛΙΑ

Για πολλές γυναίκες τα μαλλιά αποτελούν το σήμα κατατεθέν τους. Ωστόσο, για να φτάσουν στο επιθυμητό μήκος ο οργανισμός χρειάζεται ορισμένα θρεπτικά συστατικά. Σύμφωνα, μάλιστα, με το Healthline, η έλλειψη θρεπτικών συστατικών όχι μόνο θα σας εμποδίσει να μακρύνετε τα μαλλιά σας αλλά μπορεί, επίσης, να συμβάλει και στην απώλειά τους.

Οι βιταμίνες που χρειάζεστε εάν τα μαλλιά σας δεν μακραίνουν

Παλαιότερη ανασκόπηση στο Biochimica et Biophysica Acta διαπίστωσε ότι η βιταμίνη Α παράγει σμήγμα, το οποίο ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής. Οι γλυκοπατάτες, τα καρότα και το λάχανο είναι μερικές τροφές που περιέχουν άφθονες ποσότητες βήτα-καροτίνης, την οποία το σώμα μετατρέπει σε βιταμίνη Α.

Οι βιταμίνες Β είναι, επίσης απαραίτητες, καθώς παρέχουν οξυγόνο και άλλα θρεπτικά συστατικά στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως, αμυγδάλων, ψαριών και σκούρων, φυλλωδών λαχανικών βοηθούν στη λήψη αρκετής βιταμίνης Β. Εάν ακολουθείτε φυτική διατροφή, φροντίστε να πάρετε ένα συμπλήρωμα Β12, καθώς βρίσκεται κυρίως σε ζωικά υποπροϊόντα.

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου και μπορεί να βρεθεί στις φράουλες, τις πιπεριές και τα εσπεριδοειδή. Αν και η βιταμίνη D συνδέεται με την αλωπεκία, την ασθένεια της τριχόπτωσης, η έρευνα δεν έχει ακόμη καθορίσει πώς ακριβώς συνδέεται με την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα μανιτάρια, τα λιπαρά ψάρια και τα εμπλουτισμένα τρόφιμα μπορούν να παρέχουν βιταμίνη D.

Η βιταμίνη Ε είναι καλή για την ανάπτυξη των μαλλιών γιατί αποτρέπει το οξειδωτικό στρες, αναφέρει το healthdigest.com. Μια μελέτη που είχε δημοσιευθεί στο Tropical Life Sciences Research έδειξε ότι οι άνθρωποι που έλαβαν βιταμίνη Ε μετά από απώλεια μαλλιών αύξησαν την ανάπτυξη κατά 34,5%. Η βιταμίνη Ε μπορεί να βρεθεί στους ηλιόσπορους, το σπανάκι και το αβοκάντο.

Tα 3 μέταλλα που μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν

Εκτός από τις βιταμίνες A, B, C, D και E, το Healthline εξηγεί ότι υπάρχουν 3 μέταλλα που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας για την ανάπτυξη των μαλλιών σας. Έρευνα συνδέει την αναιμία με την τριχόπτωση και με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Korean Medical Science δείχνει ότι η λήψη σιδήρου μπορεί να βοηθήσει. Τα αυγά, το κόκκινο κρέας και το σπανάκι είναι μερικές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Εάν παίρνετε συμπλήρωμα σιδήρου, καταναλώστε μαζί του βιταμίνη C για καλύτερη απορρόφηση.

Ο ψευδάργυρος, από την άλλη, βοηθά να διασφαλιστεί ότι οι αδένες λίπους γύρω από τα μαλλιά εκτελούν σωστά τη δουλειά τους όσον αφορά την ανάπτυξη και την επανόρθωση. Ο υπερβολικός ψευδάργυρος, ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση, οπότε να είστε προσεκτικές με την πρόσληψή του. Ο ψευδάργυρος μπορεί να βρεθεί στα στρείδια, στους σπόρους κολοκύθας και στις φακές.

Σχεδόν κάθε σκέλος των μαλλιών σας αποτελείται από πρωτεΐνη, οπότε φροντίστε να δώσετε προτεραιότητα σε αυτό το μακροθρεπτικό συστατικό, επίσης. Μερικές πηγές πρωτεΐνης που συνιστά το WebMD περιλαμβάνουν άπαχο κρέας, τυρί, γάλα και σόγια. Εάν είστε εν κινήσει, το γιαούρτι, τα υποκατάστατα γευμάτων και οι μπάρες δημητριακών μπορεί επίσης να περιέχουν πολλές πρωτεΐνες -απλά προσέξτε τη ζάχαρη!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: