Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του κυκλώματος ελληνοποιήσεων – Τα 1,3 εκατ. ευρώ και το σύμφωνο συμβίωσης

Κοινοποίηση:
Απολογία αστυνομικών που κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα παρανόμων ελληνοποιήσεων. Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Στο φως έρχονται οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του κυκλώματος ελληνοποιήσεων. Πολλές χιλιάδες ευρώ, απειλητικά  τηλεφωνήματα καθώς και… σύμφωνα συμβίωσης συμπεριλαμβάνονταν στον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης.

Το Sputnik αποκάλυψε τους διαλόγους του κυκλώματος ελληνοποιήσεων. Ο αρχηγός του κυκλώματος είχε συχνή επικοινωνία με όλα τα μέλη και έλεγχε αν πάνε καλά οι δουλειές.

Στις 8/9/2021, λίγο μετα τις 7:30, καλεί την εργαζόμενη στο ληξιαρχείο του δήμου Αχαρνών.

Μ.Ε.: Καταλαβα του Σ… πήρα οικογενειακή.
Αρχηγός: Ωραία.
Μ.Ε.: Πότε θα το πάρεις;
Aρχηγός: Μετά από μισή ώρα μπορώ; Γίνεται; Οχτώ;
Μ.Ε.: Ναι ναι, καλά εντάξει, έγινε.

Αποκαλυπτική είναι η συνομιλία που έχει ο αρχηγός με άγνωστη γυναίκα στις 8/4/2021, λίγο μετα τις 12:30 το μεσημέρι.
Αρχηγός: Ο Αλβανός ικανοποιημένος, όλα εντάξει. Του λέω, τι έγινε; Λέει, έφερα τα μισά χρήματα. Εφτά χιλιάδες μάζεψε. Του λέω, έλα να ξεκινήσουμε με τα 7. Μου λέει όχι, δεν θέλω να χρωστάω. Μου είπε, σε 10 μέρες το πολύ θα μου φέρει το άλλο μισό. Λέω εγώ, γ@μα τα τώρα. Πρέπει να μας δώσεις 15 χιλιάδες και στην Αστυνομία ακόμα 15.
Άγνωστη γυναίκα: Κράτα λίγο απόσταση.
Αρχηγός: Λέω, 25 δεν βγαίνω, τουλάχιστον 30.000 ευρώ.

Η απειλητική επικοινωνία με το θύμα της εκτέλεσης στη Νίκαια
Ο Ε., επικεφαλής της εγκληματικής, είχε δεχθεί ένα απειλητικό τηλεφώνημα από τον υπήκοο Αλβανίας που εκτέλεσαν πρόσφατα στη Νίκαια και είχε εκδώσει ψεύτικη ταυτότητα από το κύκλωμα.
Ο Μάριους που έγινε… Στέργιος, τηλεφωνεί στον αρχηγό λίγο πριν λαβει τα έγγραφα στα χέρια του και του λέει: «Πες του άμα μου έχει συμβει ζημιά στα χαρτιά τα δικά μου, θα του γ@@@@@@ τη μάνα πες του, όπως σ’ το λέω ακριβώς».

Το διευθυντικό στέλεχος και το trafficking
Ένα από τα διευθυντικά στελέχη της οργάνωσης, το 2019 διακόπτει τις σχέσεις του με το κύκλωμα αφου τσακώνεται με τον αρχηγό και ξάδερφό του. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το ποινικό παρελθόν του στελέχους ήταν πλούσιο.
Το 2007 συνελήφθη στα Χανιά για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εμπορίας ανθρώπων και, συγκεκριμένα, το 2005 είχε προμηθεύσει σε δύο αλλοδαπές ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα και τις εξαναγκασε να εκδίδονται έναντι αμοιβής μέχρι τη συγκέντρωση του ποσού των 25.000 και 32.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Ακόμα, από το 2004 έως το 2006 με συνεργούς του αποκόμισαν κέρδη ύψους 1.300.000 ευρώ εξαπατώντας κληρονόμους γυναίκας που είχε «φύγει» από τη ζωή.

Ο αρχηγός, ο θετός γιος και τα σύμφωνα συμβίωσης
Ο αρχηγός είχε βάλει στο κόλπο και τον θετό του γιο, τον Κ.Κ. Ο νεαρός συναντούσε «πελάτες», αναλάμβανε την παραλαβή εγγραφων για χάρη της οργάνωσης, όπως επίσης και χρήματα για λογαριασμό της, ενώ παρουσιαζόταν έξω από Τμήματα Ασφαλείας και περίμενε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να μην προκύψουν απρόοπτα.

Ο «μικρός» της συμμορίας στις 16/9/2021 δεν δίστασε να συναντήσει στον Σ.Ε.Α. Μεσογείων αλβανό φυγόποινο για να «δώσουν τα χέρια».

Τέλος, φέρεται να έχει προχωρήσει ακόμα και σε σύμφωνο συμβίωσης με «πελατισσα» προκειμένου εκείνη να λάβει τα εγγραφα παραμονής στη χώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: