Οι ακατάλληλες παραλίες στην Αττική – Κάντε ηλιοθεραπεία, αλλά… μην βουτάτε!

Κοινοποίηση:
ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Δουλεύουμε όλο τον τελευταίο χρόνο, μήνα, εβδομάδα, ημέρα, για να… χτίσουμε το κορμί που θα (επι)δείξουμε το καλοκαίρι στις παραλίες. Ε, λοιπόν, η ώρα της αποκάλυψης έφτασε!

Παντού σε όλη τη χώρα; Δυστυχώς, όχι, κι αυτό, γιατί αρκετές από αυτές, στην περιοχή της Αττικής πιο συγκεκριμένα, εξακολουθούν να «αντιστέκονται», παραμένοντας… απαγορευμένος καρπός.

Οι περισσότεροι, ευχόμενοι, βέβαια, ότι οι βροχές τελείωσαν μαζί με τον Μάιο, θα αναζητήσουν λίγες στιγμές δροσιάς στις κοντινές παραλίες γύρω από την πρωτεύουσα. Για τον λόγο αυτόν, το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) γνωστοποίησε, όπως κάθε χρόνο, τις κατάλληλες και ακατάλληλες για κολύμπι παραλίες από τον Πειραιά έως τη Βουλιαγμένη.

Εδώ και 44 χρόνια, το ΠΑΚΟΕ πριν από κάθε κολυμβητική περίοδο, δηλαδή τον Μάιο, πραγματοποιεί δειγματοληψίες, μετρήσεις και προσδιορισμό μικροβίων σε παράλιες ελεύθερες και ελεγχόμενες στον νομό Αττικής και σε άλλες περιοχές της χώρας. Το 2023, οι δειγματοληψίες για την Αττική ξεκίνησαν στις 2 Μαΐου και τέλειωσαν στις 6 Μαΐου, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ξεκίνησαν στις 8 Μαΐου και τελείωσαν στις 18 Μαΐου.

Με πίνακες και χάρτες παρουσίασε την καταλληλότητα ακτών κολύμβησης από τον Πειραιά έως τη Βουλιαγμένη, όπου και ελέγχθηκαν 50 παραλίες, εκ των οποίων οι 43 είναι κατάλληλες για κολύμβηση και οι επτά ακατάλληλες. Για φέτος, οι ακατάλληλες παραλίες από τον Πειραιά έως τη Βουλιαγμένη είναι οι ακόλουθες:

Πειραιάς, παραλία Φρεαττύδα, ακτή Θεμιστοκλέους
Πειραιάς, παραλία Φρεατίδα, στη μέση της παραλίας, Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων
Πειραιάς, παραλία Βοτσαλάκια, Ολυμπιακός Ομιλος Χειμερινών Κολυμβητών
Πειραιάς, παραλία Βοτσαλάκια, 100 μέτρα αριστερά από τον Ομιλο Χειμερινών Κολυμβητών
Παλαιό Φάληρο, παραλία Φλοίσβου, τέλος παραλίας
Δήμος Γλυφάδας, παραλία Γλυφάδας, ακτή Β, οδός Μάρως και Διαδόχου Παύλου, εστιατόριο Δελφίνια, πάρκινγκ πελατών
Δήμος Γλυφάδας, παραλία Γλυφάδας, ακτή Β, τέλος παραλίας.
Σημειώνεται πως, από την αρχή έως το τέλος Ιουνίου θα παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή) τα αποτελέσματα και των άλλων περιοχών της Αττικής, αλλά και εκτός αυτής.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: