Οι Τούρκοι επιτίθενται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Αμμόχωστο

Κοινοποίηση:
Ammochostos01

Επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή της δηλώσεις του Ύπατου εκπροσώπου της Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ για την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων.

“Τα μέρη του Κυπριακού είναι ξεκάθαρα. Μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση είναι δυνατή μόνο εάν ληφθεί ως βάση η βούληση των δύο ‘λαών’ στο νησί που είναι κοινοί ιδιοκτήτες του νησιού. Η ΕΕ η οποία έχει αποκτήσει την συνήθεια να αγνοεί την ύπαρξη και τα δικαιώματα των Τ/Κ, τώρα τολμά να απορρίπτει τη βούληση του ‘Τ/κ’ λαού για λύση. Η ΕΕ η οποία δεν αναφέρεται στον ‘Τ/κ λαό’ σε καμιά από τις δηλώσεις της και που έχει επιβραβεύσει την ‘Ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου’ με ένταξη, που δεν έχει εκπληρώσει καμιά από τις υποσχέσεις της στους Τ/Κ, δεν αναμένεται να συμβάλει στη λύση”, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, “η απόφαση που έλαβε η τδβκ για τα Βαρώσια και την οποία στήριξε πλήρως η Τουρκία, στοχεύει όχι στην πρόκληση νέας θυματοποίησης, αλλά στην κατάργηση της παρούσας θυματοποίησης”.

“Οι αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ δεν υπερισχύουν των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας. Με τον ίδιο τρόπο, οι αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ δεν υπερβαίνουν τη βούληση του “λαού”. Στις τελευταίες “εκλογές” η βούληση του “Τ/κ λαού” διαμορφώθηκε για να διαπραγματευτεί το μοντέλο λύσης των δύο κρατών”, αναφέρεται.

“Όλοι συμπεριλαμβανομένης και της ΕΕ, πρέπει να σέβονται αυτή την βούληση. Το δικοινοτικό, διζωνικό ομοσπονδιακό μοντέλο λύσης δοκιμάστηκε για 50 χρόνια στην Κύπρο, και δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα επειδή η Ε/κ πλευρά δεν βλέπει τον “Τ/κ λαό” ως ισότιμο εταίρο και δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία και την ευημερία”.

“Εάν η ΕΕ θέλει να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού, πρέπει πρώτα να λάβει υπόψη την ύπαρξη και τη βούληση του “Τ/κ λαού” και να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε το 2004″, καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: