Οι Τούρκοι δηλώνουν ότι συνέλαβαν το νέο αρχηγό του ISIS (βίντεο)

Κοινοποίηση:
ISIS-flag

Ανώτεροι αξιωματούχοι στην Τουρκία ανέφεραν στο Bloomberg ότι συνελήφθη ο νέος αρχηγός του ISIS σε πρόσφατη επιχείρηση της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως είπαν οι αξιωματούχοι, ζητώντας να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητάς τους, άνδρες της αντιτρομοκρατικής και των υπηρεσιών Πληροφοριών της Τουρκίας συνέλαβαν έναν άνδρα, που όπως θεωρούν, είχε τα ηνία του «Ισλαμικού Κράτους» μετά την εξόντωση του προηγούμενου ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης τον περασμένο Φεβρουάριο σε επίθεση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία.

Το τουρκικό δίκτυο OdaTV ανέφερε ότι ο συλληφθείς είναι ο Αμπού αλ Χασάν αλ Κουράισι, χωρίς να αποκαλύψει την πηγή των πληροφοριών του. Μετέδωσε δε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ενημερωθεί για τη σύλληψη του νέου ηγέτη του ISIS και αναμένεται να την ανακοινώσει ο ίδιος τις επόμενες ημέρες.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο ηγέτης του ISIS συνελήφθη μετά από μακρά παρακολούθηση της κατοικίας όπου διέμενε και σύμφωνα με το OdaTV οι αστυνομικοί δεν άνοιξαν πυρ κατά την έφοδο. Τα νέα για τη σύλληψη έρχονται σε μια περίοδο που η τουρκική ηγεσία σχεδιάζει νέα εισβολή στη βόρεια Συρία για να αντιμετωπίσει τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές πολιτοφυλακές, που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες και παρακλάδι του PKK. Οι κουρδικές πολιτοφυλακές έλαβαν δυτική υποστήριξη στη Συρία ως σύμμαχοι στον πόλεμο κατά του ISIS.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: