Οι ΠΡΩΤΟΙ απόφοιτοι μουσουλμανικών σπουδών στην Ελλάδα είναι γεγονός – Θα ειδικευτούν στον διαθρησκειακό διάλογο….

Κοινοποίηση:
1

Θα ειδικευτούν στον διαθρησκειακό διάλογο στην Ελλάδα…


Οι πρώτοι 10 απόφοιτοι της κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών του τμήματος Θεολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) είναι γεγονός!

Αυτό συνέβη παρά τις προσφυγές στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας για ακύρωσή της και παρότι οι σχετικές αποφάσεις εκκρεμούν, οι πρώτοι 10 απόφοιτοι -με το πτυχίο ανά χείρας- ετοιμάζονται να συνεχίσουν την σταδιοδρομία τους. Πτυχίο σε εκκρεμότητα ή κα΄ποιοι ξέρουν εκ των προτέρων τι απόφαση θα βγει;;; Μάλιστα, ήδη η πλειονότητα αυτών σχεδιάζει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
Οι απόφοιτοι «θα γίνουν πολίτες του κόσμου», όπως είπε στο Sputnik η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής και επιστημονικά υπεύθυνη της κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών, Αγγελική Ζιάκα.

«Η κατεύθυνση των μουσουλμανικών σπουδών ξεκίνησε το 2016 και φέτος, εν μέσω κορωνοϊού, είχαμε τους πρώτους 10 αποφοίτους. Είναι όλοι τους Έλληνες πολίτες ποικίλων καταγωγών» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Ζιάκα που πρόσθεσε ότι λόγω της πανδημίας δεν έγινε η ομαδική τελετή απονομής των πτυχίων.

«Ο κορμός του προγράμματος των Μουσουλμανικών Σπουδών έχει τρεις μεγάλες κατευθύνσεις: Η μία είναι η κατεύθυνση του Ισλάμ και των κειμένων του. Η δεύτερη είναι οι γλώσσες, κυρίως η αραβική και η περσική για όσους θέλουν να εντρυφήσουν στα θέματα του Σιιτικού Ισλάμ και η τρίτη κατεύθυνση των μαθημάτων αφορά στη γνώση της Ορθόδοξης Θεολογίας, στην κοινωνιολογία, τη θρησκειολογία και του διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου» εξήγησε η κα Ζιάκα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Στην Τουρκία έχουν άραγε στα πανεπιστήμια τους κατεύθυνση χριστιανικών σπουδών ????? ……Εκεί έχουν ηγέτη Ερντογαν που κόβει κωλους !!!! Εδώ εχουμε κάτι χαζοχαρουμενα που έχουν χάσει το τόπι.

Comments are closed.