«Οι Έλληνες με τα Rafale θα μας συνθλίψουν..» λέγανε κ@τουρημένοι οι τούρκοι πριν ένα χρόνο…

Κοινοποίηση:
Rafale-Tailos

Είναι Ιανουάριος του 2021… Ένα χρόνο πριν… Οι Τούρκοι είναι φανερό πως δεν… θέλουν να πιστέψουν την αγορά των Exocet, SCALP-EG και Meteor από την Ελλάδα. Τελικά την πίστεψαν και σε λίγες μέρες θα τους πάρουμε και στο κυνήγι με αυτα… Τι έλεγαν;

«Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, αγοράστηκαν κρίσιμα πυρομαχικά όπως τα Exocet, SCALP-EG και Meteor καθώς και αεροσκάφη», αναφέρουν οι Τούρκοι του savunmasanayist.com.

Σύμφωνα με τους Τούρκους «είναι άγνωστο αν πραγματικά έχει γίνει αυτή η αγορά (σ.σ. Exocet, SCALP-EG και Meteor) ενώ όπως παραδέχονται «παρόλο που ο αριθμός των Rafale είναι χαμηλός, είναι προφανές ότι πρόκειται για προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος 4 ++ στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία».

Όπως αναφέρει ο Διονύσης Αντωνέλλος στο sportime.gr Οι Τούρκοι είναι φανερό πως δεν… θέλουν να πιστέψουν την αγορά των Exocet, SCALP-EG και Meteor από την Ελλάδα, αφού με τα συγκεκριμένα όπλα επάνω στα Rafale η Ανατολική Μεσόγειος και το Αιγαίο γίνονται απαγορευτικές ζώνες για την Άγκυρα.

Ήδη από το 2015 κατά τη διάρκεια της ΝΑΤΟικής αεροπορικής άσκησης Tiger Meet η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ικόνιο της Τουρκίας, οκτώ μαχητικών F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας αντιμετώπισαν μια τετράδα Γαλλικών Rafale C/D.

Και τα οκτώ μαχητικά των Τούρκων καταρρίφθηκαν εικονικά από τα γαλλικά μαχητικά.

Μάλιστα τα τουρκικά F-16 καταρρίφθηκαν όλα με Meteor, πριν καν οι Τούρκοι προλάβουν να αντιδράσουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.