Οι Έλληνες κομάντο εκπαιδεύουν τους Σκοπιανούς (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κοινοποίηση:
nb_ekpaidefsi_ellines_skopianoi_komanto3

Η Ελλάδα έχει αναλάβει κομβικό ρόλο στην αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των Σκοπίων

Μονάδες ειδικών επιχειρήσεων της Ελλάδας και των Σκοπίων πραγματοποίησαν συνεκπαίδευση (19-23 Οκτωβρίου), σε περιοχή της λίμνης Αχρίδας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), η συνεκπαίδευση περιελάμβανε αντικείμενα τακτικής μικρών κλιμακίων τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων, με έμφαση στις βολές μάχης ταχείας αντίδρασης.

Επίσης, περιελάμβανε εκτέλεση καταδύσεων στη λίμνη Αχρίδα με την παροχή τεχνογνωσίας από κινητή εκπαιδευτική ομάδα της διακλαδικής διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Η δραστηριότητα βασίστηκε στη εμπειρία που διαθέτει το ελληνικό προσωπικό στα αντικείμενα των επιχειρησιακών καταδύσεων, ενώ είχε προηγηθεί ανάλογη εκπαίδευση στην Ελλάδα σε θαλάσσιο περιβάλλον, επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Από τη Δευτέρα 19 έως την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση μεταξύ Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας και αντίστοιχων Μονάδων της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, σε περιοχή της Λίμνης Αχρίδας η οποία περιελάμβανε αντικείμενα τακτικής μικρών κλιμακίων Τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων, με έμφαση στις Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης (ΒΜΤΑ), καθώς και εκτέλεση καταδύσεων στη λίμνη Αχρίδα με την παροχή τεχνογνωσίας από Κινητή Εκπαιδευτική Ομάδα (ΚΕΟ) της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ. Η εν λόγω δραστηριότητα βασίσθηκε στη εμπειρία που διαθέτει το ελληνικό προσωπικό στα αντικείμενα των επιχειρησιακών καταδύσεων, ενώ είχε προηγηθεί ανάλογη εκπαίδευση στην Ελλάδα σε θαλάσσιο περιβάλλον.

Οι ανωτέρω δραστηριότητες έλαβαν χώρα στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) μεταξύ της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για το έτος 2020. Επιπρόσθετα η χώρα μας με την ένταξη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ έχει αναλάβει κομβικό ρόλο στην αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της. Σε αυτό το πλαίσιο το ΓΕΕΘΑ έχει εκδώσει σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις για την υλοποίηση μίας σειράς εκπαιδεύσεων υπό τη ΔΔΕΕ, οι οποίες έχουν προγραμματισθεί να διεξαχθούν σε εγκαταστάσεις και των δύο χωρών.

  

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Ελληνικη κυβερνηση Ελληνοφωνων προδοτων. Σημερα που μαγαρεισαμε την μνημη του γιγαντα Ιωαννη Μεταξα. Ντροπη σας αγυρτες….ο Μητσοτακογλου μαζι με την αδελφη του, Γεωργιαδη, Δενδια και ολων των ΚΝΙτων συμβουλων του και φυσικα του συμβουλου εθνικης ασφαλειας = οξυμωρον,…ξεπουλανε τα παντα.

  2. Σιγα ρε εδώ τοσα χρονια στο ΝΑΤΟ κανουμε τετοια και με τους Τουρκους μαζι σε αυτους κολλησατε; ηδη είναι με το ένα ποδι στο ΝΑΤΟ και αυτοι ,και ετσι θα κανουμε συχνα ασκήσεις τοσο και με αυτους οσο και με τους Τουρκους.

  3. Με τη δική μας ανοχή η πατρίδα κατάντησε έρμαιο κάθε λογής απολιτιστου σαρκοβορου κτήνους.Εκτος από τον Μακρυγιάννη,Πλαστήρα,Παπαδοπουλο και μερικούς άλλους μετρημενους στα δάχτυλα που δεν πούλησαν πατρίδα,όλοι άλλοι τη κομμάτιασαν για μερικές λιριτσες,για έναν ρόλο στο θέατρο στη τηλεοραση και στον κινηματογράφο,για μια θέση καθηγητή στο Πανεπιστήμιο,στις ΔΕΚΟ,για μια δημοσιογραφική αποκλειστικοτητα,για ένα κουτί των παμπερς καργαρισμενο με τούβλα από δεκαχιλιαρα.Εχουμε ημερομηνία λήξεως,έχουμε τελειώσει,στον επόμενο αιώνα η Ελληνική κοσμοκρατορία θα βυθιστεί αυτανδρη,θα είναι ανύπαρκτη.Στον δεύτερο αιώνα η λέξη Ελλαδα-Ελλην δεν θα υπάρχει σε καμμία βιβλιοθήκη του κοσμου.Ομως,μέσα σε αυτή τη επερχόμενη καταστροφη μας δίδεται μια μοναδική ευκαιρία,αυτή της αιωνιότητας.Να αγωνιστουμε,να μιμηθούμε τους αγώνες και τις θυσίες του Ιησού Χριστού μας για να μας επιλέξει στο στράτευμα Του,στη Νέα Ιερουσαλήμ,στη βασιλεία των ουρανών.Εκει όπου η αθάνατη ψυχή μας θα γευτεί τα πλούσια ελέη του παραδείσου.
    Είμαστε προορισμένοι να αγιασουμε,είμαστε προορισμένοι να ανακτήσουμε τον παράδεισο.
    Να έχουμε καθημερινά στο μυαλό μας τις φωτιές του Άδη αλλά να μη απελπιζομαστε,να ελπίζουμε στο έλεος Του,να αγαπάμε,να προσευχόμαστε και να νηστεύουμε.

  4. Εγώ λέω να τούς προσαρτήσουμε και να γίνουμε ένα κράτος, έτσι και αλλιώς από εμάς ζούνε χώρια πού τούς φυλάμε και τον εναέριο χώρο μετά τήν συμφωνία τών πρεσπών.

  5. Η ξεφτυλα των υψηλοβαθμων στρατιωτικων . ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΡΕ ΚΟΜΑΤΟΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.

  6. Εκπαιδεύσετε τους για να σκοτώσουν τα παιδια σας. Ανοητοι. Ποτε επιτελους θα πάρετε στα χερια σας την τύχη της πατριδας, οπως εχετε υποχρεωση να κάνετε;;; Ενας άντρας με αρχιδι@@@ δεν υπάρχει μεσα σε ολόκληρο στρατό;;;

  7. Θα ήθελα να μάθω ποιος δίνει αυτές τις εντολες

  8. Στά Σκόπια ανήκει η λίμνη Λυγνίτις (Ορχίδα).Εκεί είναι ο ναύσταθμος τών Σκοπίανών.Ο Τσίπρας ήταν αξιωματικός
    στό Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό καί θά μπορούσε νά εκπαιδευει τούς ναυτες τού φίλου του Ζαέφ.
    Γιάννης Λάκων

  9. Τι αλλο θα ακουσουμε!!!!!!! Η ξευτιλα στο μεγαλειο της!!!!!!! Εκπαιδευστε τους καλα για να μας τακτοποιησουν καποια στιγμη μπουκαροντας απο τον Βορα μαζι με τους Αλβανους και τους Τουρκους απο τα Ανατολικα!!!!!!

  10. ΠΌΣΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ.
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ .ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΉ ΟΡΓΆΝΩΣΗ ΕΊΣΑΣΤΕ. ΣΥΜΜΟΡΊΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΕΊΣΑΣΤΕ.
    ΠΌΣΟ ΘΑ ΜΕΙΏΣΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΈΘΝΟΣ.

Comments are closed.