Οι Έλληνες δεν θα κάνουν φέτος διακοπές, όχι λόγω κορονοϊού αλλά λόγω…”ρευστού”….

Κοινοποίηση:
720_106886_9400cc950a-a4a60bf3695c9ce8

Το 53% αγγίζει το ποσοστό των Ελλήνων που δεν θα πάνε διακοπές φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αυτό δεν συμβαίνει λόγω φόβου για την εξάπλωση του κορονοϊού αλλά λόγω έλλειψης χρημάτων.

Το 66% δηλώνει έτοιμο να κάνει τελικά διακοπές αν λάβει τα vouchers, είτε μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, είτε μέσω του «Τουρισμού Για Όλους». Ωστόσο, και πάλι ο ένας στους τέσσερις δεν είναι σίγουρος ότι θα καταφέρει να πάει διακοπές ακόμη και αν λάβει την επιδότηση. Όσοι δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν διακοπές επικαλούνται πάντως ως βασική αιτία την έλλειψη χρημάτων κι όχι την πανδημία.

Πιο αισιόδοξη είναι η πιο πρόσφατη σφυγμομέτρηση της εταιρείας Pulse, στην οποία το ποσοστό όσων δεν θα πάνε καθόλου διακοπές βρίσκεται στο 28%, ή στο 35% αν προσθέσουμε τους αναποφάσιστους.

Πάντως ένα υψηλό ποσοστό των Ελλήνων που κυμαίνεται από το 44% ώς το 75% την τελευταία δεκαπενταετία, δεν κάνει καθόλου διακοπές το καλοκαίρι. Κοινός τόπος είναι η άσχημη οικονομική κατάσταση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: