ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-2: Απέδρασε με ανατροπή από το Γεντί Κουλέ

Κοινοποίηση:
5699014

Ο Ολυμπιακός πήρε ένα σημαντικό διπλό στο Ηράκλειο επικρατώντας του ΟΦΗ 2-1 για την 7η αγωνιστική της Super League. Οι ερυθρόλευκοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο δεύτερο μέρος με το αυτογκόλ του Ντόι στο 40′, ανέβασαν την πίεσή τους στο δεύτερο μέρος, με τους Γκάρι Ροντρίγκες (58′) και Μπακαμπού (81′) να ανατρέπουν το παιχνίδι.

Τα ματς από τα πρώτα λεπτά ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές στο παιχνίδι τους. Οι Κρητικοί είχαν την πρώτη καλή στιγμή με τον Γκερέρο στο 5′. Σταδιακά οι ερυθρόλευκοι έπαιρναν κατοχή, όμως δημιουργούσαν δύσκολα μεγάλες ευκαιρίες. Από την άλλη ο ΟΦΗ, ο οποίος πίεζε ψηλά, είχε επίσης τις στιγμές του.

Λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Τοράλ έκανε το γέμισμα στην περιοχή από τα δεξιά. Ο Ντόι προσπάθησε να διώξει, έβαλε το πόδι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους το σκορ δεν άλλαξε.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά με την είσοδο των Γκάρι και Χάμες Ροντρίγκες να βοηθάει δραστικά. Οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν τον ΟΦΗ στα καρέ του. Στο 52′ ο Βρουσάι κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Κολομβιανός σταρ δεν νίκησε τον Μανδά.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την πίεση και στο 58′ έφερε το ματς στα ίσα. Ο Χάμες Ροντρίγκες τροφοδότησε πολύ όμορφα τον Γκάρι, ο οποίος εκτέλεσε από τα δεξιά της περιοχής για το 1-1.
Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να έχουν την κατοχή, με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να κλείσει τους χώρους. Στο 81ο λεπτό ο Ολυμπιακός έφερε το ματς “τούμπα. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Μπακαμπού κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι, έκανε την κεφαλιά ανενόχλητος και έκανε το 2-1.

Μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης οι ερυθρόλευκοι έλεγξαν το παιχνίδι, με τους Κρητικούς να μην μπορούν να αντιδράσουν. Έτσι, ο Ολυμπιακός έφυγε με το τρίποντο από το Ηράκλειο.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΟΦΗ – Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Άβιλα, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπιέλ, Μασούρας, Μπακαμπού

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Διαμαντής, Μαρινάκης, Μπαλογιάννης, Περέα, Μεγιάδο, Τοράλ, Λάρσον, Ντίκο, Γκερέρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: