ΟΥΣΤ αληταράδες, σας μάθαμε πια! Χυδαία πρόκληση της Γερμανίας εναντίον της Ελλάδας

Κοινοποίηση:
1

Η Επιστημονική Υπηρεσία της γερμανικής Βουλής, χωρίς να λαμβάνει υπόψη το «βρώμικο» σχέδιο του Σουλτάνου και όσα έκανε στον Έβρο προκαλεί, καθώς  υποστηρίζει ότι «η στάση των ελληνικών αρχών στον Έβρο δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί συμβατή με το διεθνές δίκαιο».
«Η συμπεριφορά των ελληνικών αρχών πριν από ένα μήνα στα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο δύσκολα θα μπορούσε να θεωρηθεί συμβατή με το διεθνές δίκαιο».

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της γερμανικής βουλής, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Πρώτου Προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης (ARD).

Οι εκτιμήσεις της συντάσσονται κάθε φορά μετά από αίτημα ΚΟ και δεν εκφράζουν την άποψη της γερμανικής βουλής. Στην προκειμένη περίπτωση η επερώτηση προήλθε από το κόμμα «Η Αριστερά».

Στη γνωμοδότησή τους οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες αναγνωρίζουν μεν ότι κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να προστατεύει τα σύνορα του, αλλά πάντα… θα πρέπει να τηρείται η αρχή της αναλογικότητας.

Όπως συμπεραίνουν, «η χρήση εκτοξευτήρων νερού, ανεμιστήρων και δακρυγόνων, ακόμη και εναντίον αόπλων γυναικών και παιδιών», αντιβαίνει σε αυτή την αρχή.

Οι Γερμανοί μάλλον ξεχνούν ότι οι ελληνικές δυνάμεις σε καθημερινή βάση δέχονταν επιθέσεις με χημικά από την τουρκική πλευρά, υποκινούμενες από τις τουρκικές αρχές.

Πέραν αυτού οι επιστήμονες επικρίνουν την Ελλάδα επειδή έκλεισε τα σύνορα της ανεξαιρέτως για όλους τους πρόσφυγες χωρίς να εξετάσει αν κάποιος πράγματι δικαιούται άσυλο. Για παράδειγμα, επειδή κάποιος κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με βασανιστήρια στην Τουρκία.

Και τέλος, με την άρνησή της να δεχτεί αιτήσεις ασύλου για ένα μήνα η ελληνική κυβέρνηση έθεσε εκτός ισχύος ένα θεμελιώδες δικαίωμα.

Στην επιστημονική έκθεση γίνεται εκτενής αναφορά σε ανάλογη στάση της Ισπανίας πριν από μερικά χρόνια. Και οι ισπανικές αρχές έκαναν χρήση βίας προκειμένου να αποτρέψουν αναζητούντες άσυλο να εισέλθουν στον ισπανικό θύλακα Μελίγια στο Μαρόκο. Σε σχετική δίκη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αποφάνθηκε ότι τα push-bacsk των Ισπανών ήταν νόμιμα: αυτοί που επιχείρησαν τότε να εισέλθουν παράνομα σε ισπανικό έδαφος θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει νόμιμους και όντως υπάρχοντες τρόπους πρόσβασης. Επίσης, οι Ευρωπαίοι δικαστές αναγνώρισαν ότι πολύ νωρίς οι ισπανικές αρχές είχαν διαπιστώσει πως οι μετανάστες που ήθελαν να εισέλθουν μέσω Μελίγια δεν ήταν πρόσφυγες και συνεπώς δεν είχαν το δικαίωμα για άσυλο. Κατά την άποψη των Γερμανών εμπειρογνωμόνων στην περίπτωση των προσφύγων στο Έβρο ουδέποτε εξετάστηκε από τις ελληνικές αρχές, αν είχαν το δικαίωμα να τους παρασχεθεί άσυλο ή όχι. Αν για παράδειγμα ανάμεσα τους βρίσκονταν Σύροι που στην ΕΕ κατά κανόνα έχουν το δικαίωμα ασύλου ή επικουρικής προστασίας.

Νομικά αναίτιοι φόβοι

Η επιστημονική έκθεση αναφέρεται και στους φόβους για μαζική εισροή, που εκφράστηκαν από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, όταν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το άνοιγμα των συνόρων. Από νομικής άποψης οι φόβοι αυτοί θα δικαιολογούσαν την παρεμπόδιση της διέλευσης των συνόρων μόνο σε μια «ακραία κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Για παράδειγμα αν υπήρχαν «συγκεκριμένες ενδείξεις» ότι μεταξύ των προσφύγων υπήρχαν εγκληματίες πολέμου και τρομοκράτες που θέλουν να περάσουν τα σύνορα ή ακόμη αν μία μαζική προσφυγική ροή θα έθετε σε κίνδυνο την οικονομική επιβίωση του χώρας. Οι εμπειρογνώμονες της Επιστημονικής Υπηρεσίας θεωρούν ότι εν προκειμένω αυτοί οι λόγοι δεν συνέτρεχαν.

Πηγή: DW

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Η Γερμανία ΟΥΔΕΠΟΠΟΤΕ υπέγραψε ΕΙΡΗΝΗ με την ΕΛΛΑΔΑ……

  2. Η μερκελ και ο ερντογαν θα επρεπε να κατσουν στο σκαμνι διπλα διπλα στο δικαστηριο της χαγης για εγκληματα κατα της ανθρωποτητας.Η μερκελ ειναι αυτη που προμηθευει τον ερντογαν με στρατιωτικο υλικο τανκς κλπ.
    Επρεπε να σηκωθουν ορθιοι πολλοι ηγετες και να της πουν ΣΚΑΣΕ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ υπευθυνη για τους χιλιαδες μεταναστες και τον κακο χαμο στον εβρο.Και υποστηριζεις μια ζωη τον ερντογαν.
    Αλλα ποιος ,μαλλον εχει παντου δικους της ανθρωπους και δεν την ακουμπαει κανεις.Μεχρι και στον ΟΗΕ θα εχει δικους.
    Αλλα οι ευρωπαιοι ηγετες ιταλοι ισπανοι ελληνες κλπ δεν της ειπαν ποτε το παραμικρο οταν ο ερντογαν λιανισε με τους ισλαμιστες του, τους κουρδους
    ,οταν ομως αρχισαν τα ζορια με το κορονοομολογο τωρα ειναι κακια η θεια μερκελ ε.
    Ετσι ειναι τα πραγματα, μεχρι να χτυπησει ο διαολος τη δικη τους,δικη μας πορτα.
    Αντε να δω ποτε θα βαλουν μυαλο οι ευρωπαιοι.

  3. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΑΡΒΑΡΟ ΑΝΘΡΟΠΩΕΙΔΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΛΑΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΤΟΜ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΩΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΩΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ – ΣΦΑΓΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ. Η ΒΑΡΒΑΡΩΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ DNA ΤΟΥΣ.

  4. Η Γερμανία και η Τουρκία είναι κράτη? που αντί για Ιστορία έχουν μόνο ποινικό μητρώο.Αυτή την αλήθεια την αγνοούν οι Γερμανόδουλοι και Τουρκολάγνοι Ελληνες ? πολιτικοί.

  5. Η Γερμανία και η Τουρκία είναι κράτη? που αντί για Ιστορία έχουν μόνο ποινικό μητρώο.Αυτή την αλήθεια την αγνοούν οι Γερμανόδουλοι και Τουρκολάγνοι Ελληνες΄? πολιτικοί.

  6. Κοίτα ποιοι μιλάνε.Οι Γερμανοί δολοφόνοι.

    1. ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΛΙΔΕΣ, ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΚΙΑ ΣΤΑ 4….. ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΑΝΕ, ΚΑΙ ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΣΠΑΝΕ! ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΑ ΑΡΧΙΔ…..ΜΠΙΠ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ!!!

  7. Τωρα φαινεται ξεκαθαρα γιατι βρίσκει εδαφος ο Σουλτανος και κανει τα αίσχη του.Ειχε ξεκινήσει η Γερμανική κυβερνηση να μας αποκλείει οταν εγινε η συσκεψη για την Λιβύη. Τωρα για αλλη μια φορα μας χτυπάει πισώπλατα!Την Γερμανια το μονο που την ενδιαφερει ειναι να μην μπουν οι λαθρεοι σπιτι της. Το καλύτερο για αυτους ειναι να μπουν στην Ελλαδα!

  8. Πολύ καλά.Εγώ συμφωνώ με την απόφανση της επιτροπής.Γιατί όμως οι πατριώτες των μελών της επιτροπής, δε δέχονται ούτε τα ασυνόδευτα παιδιά των συγκεκριμένων μεταναστών;Εμείς δεχτήκαμε όλα τα προηγούμενα κύματα των μεταναστών που θαλασσοπνίγονταν.Εκείνοι γιατί δε δέχονταν,ούτε δέχονται στις πατρίδες τους ένα ασήμαντο ποσοστό τους γιά τους ίδιους ανθρωπιστικούς λόγους γιά τους οποίους εγκαλούν εμάς;Γιατί επίσης ούτε η Αυστρία,ούτε η Ολλανδία,ούτε η Τσεχία,ούτε η Σλοβακία,ούτε βέβαια η βρομερή και υποκριτική Ουγγαρία,που το παίζουν και χριστιανοί -τρομάρα τους-,δε δέχονται αυτά τα ασυνόδευτα παιδιά ή έστω τις γυναίκες που θηλάζουν ή έχουν παιδιά μικρής ηλικίας στην αγκαλιά τους;Γιατί πάντα οι διάφορες ανθρωπιστικές δήθεν οργανώσεις Παρατηρητήρια κλπ.εγκαλούν πάντα εμάς κι όχι εκείνους;
    Καλά έκανε η κυβέρνηση.Και επειδή έχει εκλεγεί από το λαό της συγκεκριμένης χώρας,δε νομιμοποιείται καμιά εξωτερική επιτροπή να της επιβάλλει τη γνώμη της.Μπορούμε κι εμείς να φέρνουμε στη χώρα μας όσους ξένους χρειαζόμαστε πραγματικά και στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων,κι όχι όλη τη μάζα τους

  9. Οι ες αει εγκληματιες κατα της ανθρωποτητας αντι να λουφαξουν στα λαγουμια τους βγαζουν και πορισματα για τα θυματα τους.ουστ βρωμιαρηδες

  10. Εξω απ την ενωση των εχθρων της χωρας μας αμεσα. Μιλουν ολοι μιλουν κ οι δολοφονοι του 2ου παγκοσμιου πολεμου!!! Αν δεν τους φερθηκαμε καλα να τους παρουν αυτοι!!

  11. Τούς γράφουμε στά @ρχιδια μας ότι καί νά λένε

    1. Μαζί σου, αλλά στο θέμα αναλογικής αντίδρασής, έχουν κάποιο δίκιο. Κακώς χρησιμοποιήσαμε αντλίες νερού. Φωτιές δεν έβαζαν αυτοί ? Εμείς γιατί δεν χρησιμοποιήσαμε φλογοβόλα ?
      ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Η ΕΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΔΩ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
      Να πάνε στα τσακιδια οι κτηνοβάτες απόγονοι των Ναζί και του Στάλιν που τολμούν να κάνουν και υποδείξεις. Αν τους θέλουν τόσο πολύ να βάλουν αεροπλάνα Τουρκία – Γερμανία, να γεμίσουν την χώρα τους επιβήτορες να φτιάξουν την ράτσα τους.
      Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.
      ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΚΙΟΤΕΥΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ.
      Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ !
      ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ !
      ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ !!!
      ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΟ : ΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ…
      Πολιτικοί τομάρια θα τρέχετε…

Comments are closed.