ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ: “Η αμερικανική βοήθεια στο Κίεβο θα σκοτώσει ακόμα περισσότερους Ουκρανούς”

Κοινοποίηση:
ΞΗΚ

Θα καταστραφεί περαιτέρω η Ουκρανία και θα σκοτωθούν ακόμα περισσότεροι Ουκρανοί. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της αμερικανικής βοήθειας προς το Κίεβο, σύμφωνα με τη Μόσχα.

«Η απόφαση να παρασχεθεί βοήθεια στην Ουκρανία ήταν αναμενόμενη και προβλέψιμη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, στην πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου στην έγκριση αμερικανικού πακέτου βοήθειας προς το Κίεβο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, έπειτα από διαφωνίες και καθυστερήσεις μηνών, ενέκρινε σήμερα, Σάββατο, στρατιωτικής βοήθειας ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία για τον πόλεμο.

«Θα πλουτίσει πιο πολύ τις ΗΠΑ, θα καταστρέψει περαιτέρω την Ουκρανία, σκοτώνοντας ακόμα περισσότερους Ουκρανούς, εξαιτίας του καθεστώτος του Κιέβου», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

Επιπλέον, σχολίασε ότι διάταξη του νομοσχεδίου, που επιτρέπει στην αμερικανική κυβέρνηση να κατάσχει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και να τα μεταφέρει στην Ουκρανία για την ανοικοδόμηση της χώρας, θα αμαυρώσει την εικόνα των ΗΠΑ. Η Ρωσία, κατέληξε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, θα απαντήσει με μέτρα προς το δικό της συμφέρον.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: