ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΡΘΙΟΙ! Γενική εξέγερση των Γερμανών αγροτών: Στα πρόθυρα της παραίτησης ο καγκελάριος Ο.Σολτς

Κοινοποίηση:
2024-01-10T104339Z_336479284_RC2XE5AF3OZ8_RTRMADP_5_GERMANY-POLITICS-FARMERS-PROTESTS.JPG

Στα πρόθυρα της παραίτησης είναι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, καθώς αντιμετωπίζει το «χάος» στον προϋπολογισμό, την ώρα που χιλιάδες αγρότες έχουν περικλείσει με τα τρακτέρ τους την Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο.

Η πάλαι ποτέ ατμομηχανή της Ευρώπης κοντεύει να «γονατίσει» δημοσιονομικά και οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους επειδή η κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει τους φόρους για τις δραστηριότητές τους και να επιβάλλει δίκαιες όπως λέει τιμές στα προϊόντα τους.

«Οι αγρότες δεν θέλουν επιδοτήσεις. Κάποια στιγμή εισήχθησαν επιδοτήσεις από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Αννόβερο (πρωτεύουσα της Κάτω Σαξονίας). Οι αγρότες θέλουν δίκαιες τιμές για τα προϊόντα τους και εμείς θέλουμε να μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Οι επιδοτήσεις έχουν πάντα επακόλουθα», εξήγησε αγρότης.

Διαδηλώνουν πάνω από 10.000 αγρότες με 5.000 τρακτέρ και 2.000 φορτηγά.

Μάλιστα, οι Γερμανοί οικονομολόγοι μιλούν για τεχνητή ύφεση και την αποδίδουν στην πανδημία, στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην ανασφάλεια που προκαλεί η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Η ραγδαία αύξηση των τιμών στην ενέργεια και στα τρόφιμα οδήγησε την βιομηχανική παραγωγή να υποχωρήσει για έκτο συνεχόμενο μήνα.

Η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώθηκε το 2023 κατά 0,3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε προβλέψει ότι η Γερμανία θα ήταν η μοναδική οικονομία της G7 με συρρίκνωση το 2023.

Η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας έχει φτάσει στα όρια της ύφεσης και δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για πιθανή προσφυγή της χώρας στην ΕΕ για βοήθεια στο εγγύς μέλλον.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: