ΟΑΕΔ: Ανοιχτές 30.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας από 7 προγράμματα

Κοινοποίηση:
oaed-eurokinissi--1024x743

Ανοιχτές προς αξιοποίηση είναι 30.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας από τα 7 προγράμματα του ΟΑΕΔ, που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ενισχυμένα είναι τα κίνητρα απασχόλησης των μακροχρόνια ανέργων.
Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας σήμερα (7/12) στην ΕΡΤ εστίασε στα προγράμματα που αφορούν τους μακροχρόνια ανέργους, αναφέροντας ότι η επιδότηση των επιχειρήσεων που θα προσλάβουν αναζητούντες εργασία αυτής της κατηγορίας, φτάνει μέχρι το 80% του μισθού και των εισφορών.
Επίσης, ο Σ. Πρωτοψάλτης υπογράμμισε τα εξής:

30.000 θέσεις εργασίας μένουν ακόμα «ανοιχτές» μέσα από τα 7 ανοιχτά προγράμματα που «τρέχουν» σήμερα.
Στην Ελλάδα υπάρχει το παράδοξο, ενώ έχουμε 13% ανεργία, το 33% των επιχειρήσεων δηλώνει αδυναμία να βρει το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για να καλύψει τις κενές θέσεις.
Ο ίδιος, σημείωσε ότι το 90% των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ προσφέρονται πλέον ηλεκτρονικά, με τηλέφωνο επικοινωνίας για δωρεάν κλήσεις όλο το 24ωρο το 1555.

Τα 7 ανοιχτά προγράμματα
Τα 7 προγράμματα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ, που είναι ανοιχτά αυτή την περίοδο είναι τα ακόλουθα:

Ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της απολιγνιτοποίησης στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου

Ειδικό Πρόγραμμα προεργασίας για 2.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18-29 ετών, περιοχών των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης

Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)

Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας

Πρόγραμμα προεργασίας για 3.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18-30 στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Πρόγραμμα 9.200 δικαιούχων “Επιταγής Επανένταξης στην αγορά εργασίας”

Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρονίων Ανέργων 55-67 ετών

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Οι περισσότεροι (5.400) “επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης”
    Μπράβο βρε Κούλη μαζί με τις ανεμογεννήτριες θα πληρώνουμε και τους ανέργους (όχι ότι φταίνε οι άνθρωποι) που έκανες για την μπίζνα σού!

    Ωραία το αφήγημα τις πράσινης ανάπτυξης !
    Όλα για την κονομα και σίγουρα νοιάζεσαι για το περιβάλλον όπως νοιάζεσαι για την υγεία μας!!!!!!!!!

Comments are closed.