Ξυλοδαρμός οδηγού λεωφορείου: «Έβριζαν σπίτια, οικογένειες, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε»

Κοινοποίηση:
Screenshot_2021-05-10_at_5_47_36_PM

«Η πρώτη τους κουβέντα ήταν βρισιά», τα λόγια του 57χρονου οδηγού λεωφορείου που το απόγευμα του Σαββάτου δέχτηκε επίθεση από ομάδα νεαρών που τον έσπασαν στο ξύλο και τον λήστεψαν γιατί καθυστερούσε στις στάσεις.

«Ήρθαν πολύ κοντά, ήταν νέα παιδιά. Με έβριζαν πολύ», δηλώνει ο οδηγός, μιλώντας στο Mega, ενώ επισημαίνει ότι δεν κρατά κακία.

Όπως είπε, του έκλεψαν το κινητό, ενώ δεν ξεχνά την αγριότητα με την οποία τού συμπεριφέρθηκαν τα νέα παιδιά.

«Βρίζανε σπίτια, οικογένειες, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε». «Εγκλωβίστηκα στη θέση του καθίσματος, με χτυπήσανε», συμπλήρωσε.

Σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν ακόμα χειρότερες καταστάσεις, με περισσότερους τραυματισμούς, ο οδηγός ανοίγει τις πόρτες για να κατέβει ο κόσμος. Κάμερα ασφαλείας λίγα μέτρα από το σημείο της επίθεσης, καταγράφει μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ να σπεύδουν λίγα λεπτά μετά τη ληστεία.

«Δεν είχα τηλέφωνο να ειδοποιήσω κανέναν». Οι δράστες χάθηκαν στα στενά της περιοχής και παρά τις έρευνες που ακολούθησαν κατάφεραν να διαφύγουν. Ο άτυχος οδηγός ευελπιστεί οι δράστες να εντοπιστούν σύντομα ώστε να μην βρεθούν σε ανάλογη θέση με εκείνον άλλοι συνάδελφοί του.

Όπως λέει έχει συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά τους και αν του δοθεί η ευκαιρία, είναι έτοιμος να τους αναγνωρίσει. «Τους θυμάμαι καλά, ήρθαμε πολύ κοντά».

Η περιγραφή του για το περιστατικό συγκλονίζει, με τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στα αστικά λεωφορεία, τόσο από επιβάτες όσο και από οδηγούς, να προβληματίζουν έντονα. «Δεν έχω καμία κακία στα παιδιά για ό,τι κάνανε, ας σκεφτούν οι δικοί τους τι ανθρώπους θα βγάλουν στην κοινωνία», σημειώνει ο οδηγός.

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν στις 17:40 το απόγευμα της 8ης Μαΐου. Οι έξι νεαροί που επέβαιναν στο λεωφορείο 171 και, όπως κατέθεσαν τα θύματα, δηλαδή οι δύο οδηγοί ηλικίας 57 και 65 ετών, ήταν ηλικίας 19-21 και μιλούσαν ελληνικά, κατέβηκαν στη στάση του μετρό Ελληνικού επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης 36.

Οι δύο παρέμεναν μπροστά μπλοκάροντας το λεωφορείο να μην ξεκινήσει την ίδια ώρα που οι άλλοι τέσσερις μπήκαν μέσα τραβωντας την συρόμενη πορτα. Το κουαρτέτο, άρχισε να βρίζει χυδαία τον 57χρονο οδηγό λέγοντάς του οτι το λεωφορείο είχε κόσμο και καθυστερούσε και στη συνέχεια όρμησε πάνω του και με μανία τον ξυλοκόπησε με μπουνιές και κλωτσιές.

Ο 65χρονος συνάδελφος του που βρισκόταν στο λεωφορείο ενώ είχε σχολάσει προσπάθησε να σώσει τον οδηγο από τα νύχια των μαινόμενων νεαρών χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι δράστες αφού τον έδειραν και αυτόν, στη συνέχεια άρπαξαν το τσαντάκι του 57χρονου που περιείχε την ταυτότητά του, το κινητό του τηλέφωνο και 400 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Το θύμα διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ οι αστυνομικοί με οδηγό τις καταθέσεις των δυυ θυμάτων αλλά και το υλικό απο κάμερες της περιοχής προσπαθούν να φθάσουν στα ίχνη των δραστών της άγριας επίθεσης που θυμίζει καρμπόν της υπόθεσης του Μετρό που σημειώθηκε τον Ιανουάριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Σώπα καλέ μην σπάσεις κανένα νύχι. Άντε με το καλό και στους υπολοίπους.

Comments are closed.