Ξεπέρασαν το 1 εκ. οι εμβολιασμοί με το Sputnik-V στην Ρωσία – Στην Ελλάδα περιμένουμε την σωτηρία από την Γερμανική ΕΕ

Κοινοποίηση:
εμβολίο Sputnik-V

EE: «Δεν σας λέμε πόσα εμβόλια θα πάρουμε – Κανείς δεν θα ευθύνεται για τις παρενέργειες»
Στην Ρωσία εμβολιάσθηκαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορωνοϊού, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του ρωσικού εμβολίου στο Twitter.
H Ρωσία άρχισε τον μαζικό εμβολιασμό τον περασμένο μήνα. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί μόλις 20.000 πολίτες και αν δεν αυξηθεί ραγδαία ο ρυθμός η έξοδος από το lockdown θα έρθει σε… 3,5 χρόνια!

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA επικαλούμενο τον διευθυντή του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, δεν έχουν παρατηρηθεί ανεπιθύμητες παρενέργειες.
Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκεί που η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου υποστήριξε σήμερα πως «δεν αποκαλύπτουμε πόσα και από που παραγγέλνουμε εμβόλια», προσθέτοντας μάλιστα και τ’ ότι «δεν υπάρχει υπεύθυνος για τις παρενέργειες των εμβολίων βάση συμβολαίων».

Οι εμβολιασμοί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη προχωράνε με αργούς ρυθμούς, με την κυβέρνηση να αναλώνεται σε μεγάλο βαθμό στο να κάνει επικοινωνιακά σόου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: