Ξεκίνησε βεντέτα; «Ίσως είναι μόνο η αρχή» λένε στους κύκλους των οργανωμένων

Κοινοποίηση:
via-engin-akyurt-FAtBOjZOiBU-unsplash

«Μυρίζει μπαρούτι» στις τάξεις πολλών οργανωμένων οπαδών, των λεγόμενων συνδεσμιτών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα τόσο στη Νέα Φιλαδέλφεια και μετά στον Βόλο, όσο -πολύ περισσότερο- στην περιοχή του Ρέντη, με έναν πολύ σοβαρά τραυματισμένο 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του. Όπως κάποιοι από αυτούς υποστηρίζουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, αυτό που συμβαίνει «ίσως είναι μόνο η αρχή…» και δεν αποκλείουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να συμβούν κι άλλα άγρια επεισόδια.

Μοιάζει σαν να είναι σε εξέλιξη μια βεντέτα ανάμεσα σε οργανωμένους μεγάλων σωματείων και στις αστυνομικές δυνάμεις χωρίς, όμως, οι λόγοι για τους οποίους αυτό συμβαίνει, να είναι ορατοί στην κοινή γνώμη. Το κλίμα είναι πολύ θερμό ένθεν και ένθεν, όπως άλλωστε διαφάνηκε από την -προσωρινή, τελικά- άρνηση έξι διμοιριών των ΜΑΤ να μεταβούν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, το βράδυ, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αδιαφορώντας ακόμη και απέναντι στις εντολές του πολιτικού προϊσταμένου τους, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου. Η προσωρινή «αποστασία» των ΜΑΤ (βλ. σχετικό ρεπορτάζ στο ieidiseis.gr) επιβεβαιώνει ότι, μετά τη δολοφονική επίθεση κατά συναδέλφου τους, στις τάξεις τους επικρατεί πρωτοφανής αναβρασμός και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.

Τι συμβαίνει στις τάξεις των οργανωμένων

Θερμό είναι το κλίμα και στις τάξεις αρκετών οργανωμένων οπαδών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαθέσεις δεν είναι κατευναστικές… Το αντίθετο, όπως αναφέρουν κατ’ ιδίαν κάποιοι από αυτούς, η κόντρα τόσο με τις αστυνομικές αρχές, όσο και μεταξύ συνδεσμιτών διαφορετικών συλλόγων, θα συνεχιστεί. Και φυσικά, εάν αυτή η πληροφορία ισχύει, τότε δεν αποκλείεται τα χειρότερα θα είναι μπροστά.

«Εάν αποφασιστεί να βγουν στον δρόμο οι οργανωμένοι γνωστών συνδέσμων, με πολλά μέλη, τότε η φωτιά που ήδη έχει ανάψει, θα φαίνεται σαν κεράκι μπροστά σε όσα συμβούν», αναφέρουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους άτομα τα οποία έχουν περάσει χρόνια στους συνδέσμους. Και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το άμεσο μέλλον, ως προς το ενδεχόμενο η ένταση να μειωθεί τους αμέσως επόμενους μήνες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: