Ξεκάθαρος ο Γιώργος Μπαρτζώκας: «Με την Μπάγερν το πιο σημαντικό ματς!»

Κοινοποίηση:
Γιώργος Μπαρτζώκας

 

Ο Ολυμπιακός μετά το θρίαμβό του επί της Μπαρτσελόνα με 77-70, που αυτομάτως τον επανέφερε στην κορυφή της Ευρωλίγκα καλείται να δώσει άλλο ένα -το πιο σημαντικό σύμφωνα με τον προπονητή του Γιώργο Μπαρτζώκα- παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν (09/03, 21.00), με στόχο τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αναφερόμενος στο θετικό αποτέλεσμα με τους «μπλαουγκράνα», είπε: «Όλα μαζί έπαιξαν ρόλο. Η κρισιμότητα, η σημαντικότητα του παιχνιδιού, η ενέργεια που μας έδωσαν οι παίκτες από τον πάγκο. Μπορέσαμε σε τρία δεκάλεπτα να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο, αυτό ήταν που χρειαζόμασταν για να κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα. Σε τελική ανάλυση, είχε να κάνει με την ποιότητά μας, γιατί έχουμε την ποιότητα να κερδίσουμε αυτά τα ματς».

Για την αναμέτρηση με τους Γερμανούς, τόνισε: «Παίζουμε το τέταρτο παιχνίδι μέσα σε λίγες μέρες. Βέβαια το ίδιο κάνει και η Μπάγερν. Όμως, συσσωρευτικά πρέπει ξεχνάμε γρήγορα τι έγινε χθες και αύριο να κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Δεν ξέρω πόσες πιθανότητες έχει η Μπάγερν να προλάβει τα πλέι οφ, αλλά είναι μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ. Μια ομάδα που επιτίθεται πολύ καλά στην μπάλα και αν δεν έχει υπομονή να κυκλοφορήσεις καλά τη μπάλα για να δεις τι σου δίνει αυτή η άμυνα. Είναι μια καλά δομημένη ομάδα, έχει μεγάλη ποσότητα γκαρντ. Έξι παίκτες που μπορούν να σκοράρουν ο κάθε ένας από αυτούς είκοσι πόντους στο παιχνίδι. Και γενικά αν υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι το χθεσινό παιχνίδι ήταν το δύσκολο και το αυριανό είναι το εύκολο, είναι τελείως λάθος».

Ερωτηθείς αν η διαφαινόμενη πρόκριση στην 8άδα «αφαιρεί» άγχος από τον ίδιο και τους παίκτες του, απάντησε: «Όταν μια ομάδα έχει φιλοδοξίες, η ίδια βάζει την πίεση. Εμείς βάζουμε την πίεση στους εαυτούς μας να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε. Αν είμαστε σχεδόν κοντά ή ήδη τα έχουμε καταφέρει θα φανεί στα πλέι οφ. Εμένα προσωπικά ασυγκίνητο, αδιάφορο. Πιστεύω πως είναι μεγάλο επίτευγμα και το είπα και χθες. Είναι πολλές οι ομάδες που παλεύουν για αυτό και δεν το έχουν καταφέρει. Οπότε αν επτά αγωνιστικές πριν το τέλος εμείς το έχουμε καταφέρει ή είμαστε κοντά στο να το καταφέρουμε, το θεωρώ πολύ σημαντικό. Έχουμε επτά ματς μέχρι το τέλος της κανονικής περίοδού. Δεν θα αλλάξουμε τίποτα στην προσέγγισή μας. Θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι όπως κάναμε μέχρι τώρα. Αύριο είναι πολύ σημαντικό, είναι το σημαντικό παιχνίδι για εμάς και ελπίζουμε να έχουμε ανάλογη καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο για να τα καταφέρουμε».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: