Ξέσπασμα του Έκτορ Μπεγερίν της Ρεάλ Μπέτις κατά της Δύσης: «Απέκλεισαν την Ρωσία από το Μουντιάλ, ενώ κι άλλες χώρες κάνουν τα ίδια, εδώ και χρόνια…»

Κοινοποίηση:
Έκτορ Μπεγερίν

Ο Έκτορ Μπεγερίν είπε τα πράγματα με το όνομα τους όταν ρωτήθηκε για τον πόλεμο στην Ουκρανία κάτι που σίγουρα δεν άρεσε στην FIFA και την UEFA, καθώς μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «αυτός ο πόλεμος δεν είναι ο μόνος που διεξάγεται» και αναφέρθηκε σε Παλαιστίνη, Υεμένη, Ιράκ.

«Ούτε το ίδιο ενδιαφέρον παρουσιάζεται για τα εκεί θύματα, ούτε παρόμοιες τιμωρίες μ’ αυτές των Ρώσων σε αθλητικό πεδίο εφαρμόστηκαν» είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε εμμέσως, για επιλεκτική ευαισθησία, τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη.

Ο αμυντικός της Ρεάλ Μπέτις και πρώην της Αρσεναλ τόνισε πως είναι υποκριτικό, αν όχι ρατσιστικό, να δηλώνουν κάποιοι αλληλέγγυοι για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ παράλληλα δεν μιλάνε για άλλα παρόμοια γεγονότα που συμβαίνουν στον πλανήτη.

Αναλυτικά ο 27χρονος Μπεγερίν μίλησε στο κανάλι του YouTube «La Media Inglesa» και υποστήριξε:
«Είναι αρκετά σκληρό να βλέπεις ότι ένας πόλεμος ενδιαφέρει περισσότερο σε σχέση με άλλους. Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται επειδή αυτή τη φορά τα θύματα μας μοιάζουν περισσότερο ή επειδή μπορεί αυτός ο πόλεμος να μας επηρεάσει πιο πολύ σε οικονομικό επίπεδο. Υπάρχει απόλυτη σιωπή για όσα γίνονται στην

Παλαιστίνη. Υπάρχει η Υεμένη, το Ιράκ… Τώρα απέκλεισαν τη Ρωσία από το Μουντιάλ, ενώ υπάρχουν άλλες χώρες που κάνουν τα ίδια πράγματα εδώ και χρόνια».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: