Ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Κιβωτό του Κόσμου; Ξεκινά έρευνα! Εντολή να γίνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης!

Κοινοποίηση:
ξεπλυμα

Την αντίδραση του προέδρου της Αρχής για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπου Βουρλιώτη προκάλεσαν δημοσιεύματα που αφορούν τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η ΜΚΟ είχε έσοδα περίπου 5.000.000 ευρώ τον χρόνο, από τα οποία το πλεόνασμα ήταν 500.000-1.000.000 ευρώ.

Μετά από τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια και σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ακολούθησαν νέες που αφορούν την διαχείριση των χρηματικών ποσών, των χορηγήσεων και των δωρεών που λάμβανε η οργάνωση.

Αυτές οι καταγγελίες προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Βουρλιώτη, ο οποίος διέταξε εντολή να συγκεντρωθούν όλα τα δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού.

Η Αρχή για την Καταπολέμηση Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες θα προχωρήσει σε οικονομικό έλεγχο της ΜΚΟ, προκειμένου να ερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων αδικημάτων όπως η απάτη και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: