Νότια Κορέα: Ετοιμάζει δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης των κινήσεων της Β.Κορέας

Κοινοποίηση:
korea-sud

Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι πραγματοποίησε επιτυχώς δοκιμαστική εκτόξευση διαστημικού πυραύλου στερών καυσίμων, ένα βήμα που δείχνει ότι θα βοηθήσει στην εκτόξευση ενός συνόλου δορυφόρων για την καλύτερη παρακολούθηση των κινήσεων της Βόρειας Κορέας.

Ήταν η πρώτη δοκιμή αφότου η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν πέρυσι να τερματίσουν τους περιορισμούς ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων, και έρχεται μία εβδομάδα αφότου η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την μεγαλύτερη πυραυλική δοκιμή της.

Ο υπουργός Άμυνας παρατήρησε την εκτόξευση του πυραύλου, η οποία αναπτύχθηκε με «καθαρή κορεατική τεχνολογία», ανέφερε σε δήλωση.

Τον Οκτώβριο, η Νότια Κορέα πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Νούρι υγρού καυσίμου, του πρώτου εγχώριου οχήματος εκτόξευσης στο διάστημα. Ο Νούρι εκτοξεύτηκε αλλά απέτυχε να θέσει σε τροχιά έναν εικονικό δορυφόρο.

Σε αντίθεση με τον σχεδιασμό υγρού καυσίμου του Νούρι, ένας πύραυλος στερεού καυσίμου όπως αυτός που δοκιμάστηκε την Τετάρτη είναι απλούστερος, λιγότερο δαπανηρός στην ανάπτυξη και την κατασκευή, αλλά και ταχύτερος στην εκτόξευση, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο δήλωσε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει στο μέλλον τον πύραυλο για να θέσει έναν μικρό δορυφόρο (ή ένα σύνολο εξαιρετικά μικρών δορυφόρων) σε χαμηλή τροχιά και να μεταφέρει αργότερα κάποια τεχνολογία στον ιδιωτικό τομέα για να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της εγχώριας διαστημικής βιομηχανίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: