Ντροπή! Θα περικόπτουν τον μισθό στους εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Κοινοποίηση:
εκπαιδευτικοι

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα όχι μόνο για τους μαθητές, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς ενόψει του ανοίγματος των σχολείων την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Σε σχετική εγκύκλιο που εστάλη από το Υπουργείο Παιδείας  αναφέρονται και οι κυρώσεις που θα έχουν όσοι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν ή δεν καταχωρήσουν το self test.
Αυτές θα έχουν οικονομικό χαρακτήρα, καθώς θα κινηθούν οι διαδικασίες για περικοπή του μισθού τους ενώ η μη υλοποίηση της προβλεπόμενης διαδικασίας από τους διευθυντές των σχολείων, θα συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

Το άρθρο 5 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπογράφηκε τον Απρίλιο αναφέρει στην δεύτερη παράγραφό του:

«Σε περίπτωση που τα υπόχρεα πρόσωπα του άρθρου 1 δεν υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο ή δεν καταχωρίζουν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 4, η αρμόδια για θέματα προσωπικού υπηρεσία του φορέα προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την περικοπή των αποδοχών του υπόχρεου προσώπου λόγω υπαίτιας μη παροχής εργασίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις εξαιτίας της μη συμμόρφωσης στα ανωτέρω».

Υποχρεωτική είναι επίσης η διεξαγωγή self test από Δευτέρα 10 Μαΐου για χιλιάδες εργαζομένους σε λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ self test ανοίγει το δρόμο για τον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ εμβολιασμό. Αν δεν βάλουν πλάτη οι δημόσιοι υπάλληλοι, πως θα μπορέσουν να το επιβάλουν και στους υπόλοιπους; Φαίνεται που πάει το πράγμα. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι η πλειοψηφία νομίζει ότι όλα τα κάνουν για το καλό μας.

Comments are closed.