Ντροπή: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ “διαφημίζει” επανέναρξη δρομολογίου Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, μέσω Δράμας με… λεωφορείο – Σύνολο 8,5 ώρες!!!

Κοινοποίηση:
traino

Αντί να ντρέπονται ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που δυο χρόνια τώρα δεν μπορούν να αποκαταστήσουν την σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης, έχουν το θράσος να ανακοινώνουν με… τυμπανοκρουσίες ότι ξανάρχισαν από χθες Τετάρτη τα δρομολόγια με τρένο  στην συγκεκριμένη διαδρομή.

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πριν από λίγες μέρες περί έναρξης των δρομολογίων και πάλι, αφορά ένα δρομολόγιο ημερησίως, το οποίο τυπικά συνδέει Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, όπως αναφέρει το evtros-news.

Ανέφερε επί λέξη:

“Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανακοινώνει την επαναφορά των αμαξοστοιχιών 600 Α και 91 στη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη, από την Τετάρτη 02.06.2021.”

Μόνο που η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Στην πράξη το τρένο φτάνει μέχρι τη Δράμα και από εκεί η διαδρομή ως την Αλεξανδρούπολη γίνεται με λεωφορείο και φυσικά ισχύει και το αντίστροφο. Αν κανείς θέλει να πάει σιδηροδρομικώς (λέμε τώρα) από την Αλεξανδρούπολη στη Θεσσαλονίκη, θα το κάνει με …”τρενολεωφορείο”.

Έτσι το ταξίδι διαρκεί γύρω στις 8,5 ώρες, ενώ το αντίστοιχο με το ΚΤΕΛ Έβρου μόνο 3,5 και χωρίς φυσικά την ταλαιπωρία της αλλαγής μεταφορικού μέσου στην Δράμα. Καλά που υπάρχει λοιπόν και το ΚΤΕΛ με τα άνετα λεωφορεία του και πηγαίνει κανείς απ’ ευθείας σε λιγότερο και από τον μισό χρόνο που θα χρειαστεί αν επιλέξει το “τρενολεωφορείο” της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, το ένα (1) και μοναδικό τρένο αναχωρεί από την Θεσσαλονίκη στις 5.50 το πρωί, έχει άφιξη στη Δράμα στις 10.08 και στη συνέχεια γίνεται επιβίβαση σε λεωφορεία στις 10.11 και άφιξη στην Αλεξανδρούπολη στις 14.19!!!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: